Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:52 29 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 1000 de miliarde de lei catre bugetul de stat local

ro

22 Apr, 2004 00:00 613 Marime text

Au crescut incasarile la bugetul de stat cu 119,9% fata de luna martie a anului precedent, cand incasarile au fost de 561,4 miliarde de lei * Organele de control ale Directiei Controlului Fiscal au atras suplimentar impozite si taxe in valoare de 510 miliarde de lei * Principalele surse de venituri au ramas aceleasi de pana acum: impozitul pe profit, taxa pe valoarea adaugata si majorarile si dobanzile * De la inceputul anului au fost emise 17.797 somatii a caror valoare s-a ridicat la 29.336 miliarde de lei, fiind incasate 865 somatii, recuperandu-se 347 miliarde de lei

Din analiza incasarilor la bugetul de stat de catre Directia Generala a Finantelor Publice Constanta, la 31 martie 2004, a rezultat ca nivelul acestora de 1234,3 miliarde de lei a depasit realizarile anului precedent. Astfel, se constata o crestere a incasarilor la bugetul de stat cu 119,9% fata de aceeasi perioada a anului precedent, cand incasarile au fost de 561,4 miliarde de lei. "Aceste sume intrate la bugetul de stat se datoreaza randamentului si potentialului economic sporit al judetului nostru, largindu-se baza de impozitare ca urmare a numarului si activitatii agentilor economici", a declarat Mariana Forfolea, purtator de cuvant in cadrul DGFP Constanta.

Impozite si taxe suplimentare

In cursul lunii martie au fost stabilite de catre organele de control ale Directiei Controlului Fiscal impozite si taxe atrase suplimentar la bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat in valoare de 510 miliarde de lei, din care s-au incasat in timpul controalelor efectuate 31,1 miliarde de lei.In structura, principalele surse de venituri ale bugetului de stat si bugetului asigurarilor sociale de stat stabilite suplimentar de organele de control au ramas aceleasi de pana acum: impozitul pe profit, taxa pe valoarea adaugata si majorarile si dobanzile. Singurele care nu au inregistrat valori, nici pozitive, nici negative, au fost accizele. Impozitul pe profit incasat, 11,6 miliarde de lei, a reprezentat circa 75% din valoarea propusa spre incasare, de 15,8 miliarde de lei. In perioada mentionata au fost efectuate 393 verificari de catre inspectorii Directiei de Control Fiscal. Pentru nevirarea in termen a impozitelor si taxelor s-au calculat majorari de intarziere si dobanzi de 405 miliarde de lei. In urma controalelor efectuate pentru desfasurarea de activitati nelegale s-au confiscat bunuri si sume in valoare de 29 milioane lei. Marfurile confiscate au fost valorificate prin vanzare in regim de consignatie si prin licitatie publica, valoarea totala a veniturilor inregistrate din valorificarea bunurilor confiscate in luna februarie 2004 fiind de 178 milioane lei.

Titluri executorii

Pentru debitele stabilite prin procesele-verbale de verificare si neincasate au fost instituite titluri executorii de catre Serviciul de Colectare a Veniturilor. Acest serviciu a actionat in vederea indeplinirii procedurii de urmarire si executare silita a obligatiilor bugetare ale persoanelor fizice si juridice.De la inceputul anului au fost emise 17.797 somatii, a caror valoare s-a ridicat la 29.336 miliarde de lei, fiind incasate 865 somatii, recuperandu-se 347 miliarde de lei. In recuperarea creantelor catre bugetul de stat s-a mers prin procedura de punere a sechestrului asupra unui numar de 303 bunuri mobile si 370 bunuri imobile in valoare de 6581 miliarde de lei, respectiv 658 miliarde de lei. S-au infiintat 147 popriri asupra veniturilor, cu o valoare de 449 miliarde de lei. Totodata, s-a inceput suspendarea la executarea silita pentru un numar de 228 agenti economici, urmandu-se a se recupera 1630 miliarde de lei, din care 98 sunt dispuse in instanta cu o valoare de 1235 miliarde de lei. "Un alt factor care a contribuit la ridicarea cuantumului incasarilor catre buget l-au constituit ridicarea gradului de conformare fiscala a contribuabililor judetului nostru si eforturile depuse de organul fiscal pe linia colectarii si atragerii la bugetul de stat a tuturor obligatiilor de plata ale contribuabililor", a declarat Catalin Doica, director general al DGFP Constanta.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii