Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:15 12 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban - „Portul Constanța, viitor hub comercial pentru mărfurile coreene către Europa Centrală și de Vest”

ro

12 Sep, 2024 17:26 169 Marime text

 
  • Portul Constanţa poate reprezenta un hub comercial pentru mărfurile care vin din Coreea, oferind toate facilităţile necesare pentru investiţii şi asigurând o poziţie strategică cu deschidere către Europa Centrală şi de Vest prin coridorul fluvial al Dunării, consideră preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban.
     
Portul Constanţa poate reprezenta un hub comercial pentru mărfurile care vin din Coreea, oferind toate facilităţile necesare pentru investiţii şi asigurând o poziţie strategică cu deschidere către Europa Centrală şi de Vest prin coridorul fluvial al Dunării, consideră preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, potrivit Agerpres.

Preşedintele CCIR a participat la o întâlnire oficială cu reprezentanţii unora dintre cele mai puternice companii coreene, în cadrul unui dineu organizat de Ambasada Republicii Coreea în România.

Oficialii CCIR susţin că evenimentul a creat cadrul optim pentru întărirea relaţiilor de colaborare dintre cele două instituţii, precum şi pentru identificarea de noi oportunităţi de afaceri pentru mediile de business din ambele state.

„Produsele coreene sunt arhicunoscute în România atât cele din domeniul telecomunicaţiilor, cât şi cele din domeniul auto. În 2023, de exemplu, România a importat din Republica Coreea produse în valoare de peste 570 de milioane de euro, existând un deficit comercial cu această ţară de peste 42 de milioane de euro. În discuţiile pe care le-am avut în cadrul acestui dineu cu reprezentanţii companiilor coreene am susţinut faptul că România nu trebuie să se rezume numai la importuri, ci ar fi benefică pentru ambele părţi deschiderea unor capacităţi de producţie în ţara noastră. Având în vedere că aproape toată lumea are în casă cel puţin un produs coreean, atragerea unor astfel de linii de producţie ar trebui să reprezinte o prioritate pentru economia românească. Antreprenorii coreeni pot beneficia, de asemenea, de poziţia geografică a României, Portul Constanţa putând reprezenta un hub comercial pentru mărfurile care vin din această ţară, oferind toate facilităţile necesare pentru investiţii şi asigurând o poziţie strategică cu deschidere către Europa Centrală şi de Vest prin coridorul fluvial al Dunării”, a declarat preşedintele CCIR.





Citește și:
Mai multe spații, situate în Portul Constanța, pot fi închiriate. Iată câți bani trebuie să achiți pe lună
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii