Primăria lui Mazăre vrea să controleze cum a cheltuit banii FIN.CO.GE.R.O.
Primăria lui Mazăre vrea să controleze cum a cheltuit banii FIN.CO.GE.R.O.Primăria Constanţa organizează o licitaţie pentru „Serviciul de consultanţă şi dirigenţie de şantier pentru managementul execuţiei, precum şi urmărirea şi verificarea execuţiei lucrărilor de urbanizare realizate de SC FIN.CO.GE.R.O. SPA în zona Faleză strada Mihai Eminescu".
Potrivit anunţului de licitaţie, serviciile care fac obiectul contractului constau în verificarea prin diriginţi autorizaţi, inclusiv managementul execuţiei şi consultanţa pentru execuţia lucrărilor realizate de SC FIN.CO.GE.R.O. SPA. Categoriile de lucrări sunt: trotuare, carosabil, spaţii verzi, terasamente, ziduri de sprijin, canalizare pluvială şi menajeră, bazin decantor, staţie de pompare, reţele de irigaţii, reţea de iluminat public, scări mobile/pasarelă, turn legătură, lucrări cu categoria de importanţă C - normală.
Valoarea estimată de autoritatea contractantă este de 216.720 de lei.
Data limită de depunere a ofertelor este 17 iulie, ora 10.00, iar acestea vor fi deschise în aceeaşi zi, la ora 13.00.
Săptămâna trecută, imediat după constituirea Consiliului Local, primarul Radu Mazăre a expus una dintre cele mai importante probleme ale urbei: o executare silită de 13 milioane de euro. „Îmi pare rău că trebuie să începem acest mandat cu o bătălie, întrucât suntem puşi într-o situaţie extrem de delicată şi dacă noi nu vom rezolva această problemă, mandatul pe care îl avem pentru următorii patru ani nu va fi de succes. Voi face o expunere foarte pe scurt: Înainte de a veni eu primar, în anul 2000, Consiliul Local a dat o hotărâre prin care a fost de acord cu concesionarea unei suprafeţe de teren, pe care a concesionat-o firma FIN.CO.GE.R.O. pentru construirea unui cartier rezidenţial. În Hotărârea de Consiliu, ca şi în discuţiile prezentate anterior, nu s-a pus niciodată problema ca municipalitatea să facă cheltuieli în urma acestui contract, în sensul că firma FIN.CO.GE.R.O. avea de plătit două milioane de euro pe perioada de 25 de ani, iar Primăria nu avea nicio obligaţie. Cum se şi întâmplă. După ce s-a emis Hotărârea de Consiliu Local a fost încheiat contractul de concesiune, prin voinţa fostului primar, Primăria şi-a asumat să facă lucrările de infrastructură, iar dacă nu le face Primăria, să le facă FIN.CO.GE.R.O. şi să deconteze de la Primărie. Vorbim despre 30 - 40 de milioane de euro. Bugetul total al Primăriei este de 120 de milioane de euro pe an", a povestit edilul.
La acest moment se judecă suspendarea executării silite în valoare de 13 milioane de euro.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp