Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul hidroglisor realizat in Romania se afla in Portul Tomis

ro

24 Jul, 2003 00:00 7141 Marime text

"Tomis Yacht" face parte dintr-un proces de dezvoltare a agrementului nautic

Targul, aflat la cea de-a noua editie, se desfasoara pe o suprafata de 2.000 de mp si aduna peste 30 de producatori si importatori * Din toamna, vor incepe lucrarile la consolidarea digurilor din largul marii * Hidroglisorul care este prezentat in cadrul acestui targ costa in jur de 3.000 de dolari

Incepand de ieri, timp de cinci zile, Portul turistic Tomis gazduieste cea de-a noua editie a targului "Tomis Yacht 2003". In cadrul evenimentului, cei care vor dori sa viziteze targul vor avea ocazia de a admira si, totodata, de a cumpara cele mai noi si cele mai sofisticate barci si echipamente de agrement naval."Tomis Yacht 2003", eveniment organizat de catre Camera de Comert, Navigatie, Industrie si Agricultura Constanta, aduna la un loc un numar de 35 de expozanti, pe o suprafata de 2.000 de metri patrati, din diverse domenii de activitate, dar care au o legatura stransa cu mediul acvatic. In ceea ce priveste produsele expuse, vor fi prezentate modele de barci de sticla, barci gonflabile din cauciuc, barci cu rame si vele, motoare de barci, veste de salvare, saltele de plaja, receptoare GPS, accesorii nautice, accesorii barci, costume de scafandru, remorci specializate, machete ambarcatiuni, franghii si parame. Totodata, vor fi expuse diferite modele de mobilier de gradina, mese pentru gradina, scaune pliante si masute pentru servit, precum si paturi pentru piscina, sezlonguri si masute pentru plaja.

Viteza de pana la 30 km pe ora

O noutate in ceea ce priveste produsele expuse este aceea ca in cadrul targului este prezentat si un produs inedit pentru atat pentru Constanta, cat si pentru toata Romania. Este vorba de primul hidroglisor realizat vreodata in Romania. In ceea ce priveste datele tehnice ale acestuia, proiectantul ambarcatiunii, care a indeplinit si rolul de executant, Vasile Nedelcu, a precizat ca hidroglisorul poate atinge o viteza cuprinsa intre 25 si 30 km/h, este realizat din fibra de sticla pe flotoare de hidrobicicleta, dispune de un pescaj din lemn, iar capacitatea este de cinci persoane. Consumul se face pe baza de benzina si este de aproximativ patru litri pe ora. Despre constructia ineditei ambarcatiuni executantul acesteia a declarat ca s-a desfasurat pe o durata de trei luni, costurile ridicandu-se la aproximativ 30 de milioane de lei. In legatura cu pretul de achizitionare a hidroglisorului, Nedelcu a mai precizat ca acesta poate fi cumparat in schimbul sumei de 3.000 de dolari.In deschiderea evenimentului, la care au participat importanti oameni din administratia locala, printre care prefectul Gheorghe Martin, primarul Radu Mazare, dar si consulul Chinei, presedintele CCINA Constanta, Mihai Daraban, a facut o scurta prezentare a importantei targului, precum si desfasurarea acestuia. Primarul Radu Mazare a declarat ca evenimentele de acest gen sunt foarte benefice pentru dezvoltarea agrementului nautic, avand in vedere faptul ca orasul se bazeaza, in special, pe activitatea portuara si cea de turism. In ceea ce priveste dezvoltarea agrementului, a fost demarata o campanie de schimbare pozitiva a imaginii zonei peninsulare a Constantei, un prim pas fiind construirea unui hotel de cinci stele in Portul turistic Tomis. Totodata, primarul Radu Mazare a anuntat ca, din toamna, vor incepe lucrarile de consolidare a digurilor din larg. Lucrarile fac parte dintr-un proiect ce va fi finantat de catre Ministerul Transporturilor si Turismului, pentru acestea fiind alocata suma de patru milioane euro. Mazare a mai precizat ca lucrarile erau necesare pentru ca, in timpul furtunilor, barcile sunt nesigure.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii