Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:27 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pulpe de pui, peste sarat si inghetata depozitate in acelasi frigider

ro

09 Apr, 2003 00:00 853 Marime text

Inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorilor au verificat, din totalul celor 68 de actiuni de control efectuate saptamana trecuta, 28 de unitati care comercializeaza produse alimentare

Detergentii au constituit principalul obiect al controlului in cadrul actiunii tematice de saptamana trecuta. Inspectorii OPC au efectuat 34 de actiuni de control la agentii economici care comercializeaza detergenti, produse de intretinere si produse de curatat. A fost verificata o cantitate de 8,3 tone de detergenti de rufe si vase si doua tone de detergenti lichizi, produse de intretinere si curatare, din import Turcia si indigene, in valoare de 716 milioane de lei. Peste patru tone si jumatate de detergenti solizi si 1.600 litri detergenti lichizi au fost depistati cu deficiente, precum si produse de intretinere si curatare, din import si indigene, in valoare de 176 milioane de lei. Produsele import Turcia au fost cele mai frecvente pe lista in care a fost inscrisa lipsa datelor de identificare. Printre societatile comerciale care le ofereau la vanzare amintim: Hayat Cheni Cals Rom SRL, Akyardar Impex SRL, Hitit Tour SRL. De asemenea, o alta abatere importanta a fost si neinscriptionarea pe ambalaje a concentratiei de substante active, inexistenta instructiunilor de utilizare, tipul de tesatura pentru care se utilizeaza produsul si dozajul necesar. S-au aplicat 33 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 79,5 milioane de lei.

Atentie de unde cumparam!

Inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorilor au verificat, din totalul celor 68 de actiuni de control efectuate saptamana trecuta, 28 de unitati care comercializeaza produse alimentare. In urma acestor actiuni, au fost aplicate 20 de sanctiuni contraventionale. In timpul controalelor s-a constatat o serie de deficiente, printre care: comercializarea de diferite sortimente de produse alimentare cu termen de valabilitate expirat (cafea, drojdie, biscuiti, salam, bomboane, carne de pasare refrigerata, bauturi racoritoare), in valoare de 1,951 milioane de lei. Societatile amendate au fost: SC Andrei Vas Maris SRL Ovidiu, Asociatia Familiala Andreas Ovidiu, SC Otellya SRL Constanta etc.; o alta abatere constatata a fost nerespectarea conditiilor de depozitare a produselor (nerespectarea vecinatatilor). De exemplu, la AF Nacu Nic Flo Val - comuna Ciobanu, in aceeasi lada frigorifica erau depozitate si expuse spre vanzare pulpe de pui, peste sarat, inghetata, situatie ce contravine prevederilor OMS 976/98. Produsele au fost denaturate sau oprite de la comercializare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii