Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:23 02 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Retailerul Carrefour se așteaptă la profituri mai mari în urma achiziționării a două mari sigle

ro

02 Jul, 2024 14:37 201 Marime text



 
  • Carrefour, cel mai mare retailer european, a anunţat luni că se aşteaptă la beneficii financiare mai mari de pe urma achiziţionării activelor Cora şi Match decât estimase anterior, în pofida costurilor mai ridicate decât previzionase.

Creşterea vine de pe urma performanţei mai bune a magazinelor, a optimizării costurilor, în pofida costurilor de integrare mai mari decât se anticipa, a informat Carrefour, potrivit știripesurse.ro
 
Grupul intenţionează să pună hipermarketurile Cora sub sigla Carrefour înainte de finalul lui 2024, în timp ce produsele Carrefour vor fi disponibile atât la Cora cât şi la Match din septembrie 2024.
 

"În urma achiziţiei siglelor Cora şi Match, Carrefour a desfăşurat cea mai mare operaţiune a sa din Franţa din ultimii peste 20 de ani şi îşi consolidează poziţia de lider în distribuţia de alimente pe piaţa sa internă. Această operaţie consolidează poziţia Carrefour pe piaţa franceză, cu 60 de hipermarketuri Cora şi 115 supermarketuri Match, aflate în special în regiunile Grand East şi Nord din Franţa, unde Carrefour a avut din punct de vedere istoric o prezenţă redusă", a afirmat Alexandre Bompard, preşedintele şi directorul general al Carrefour, într-un comunicat.

 
Carrefour se aşteaptă până în 2027 la o contribuţie suplimentară la profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 130 milioane de euro (139,4 milioane de dolari) la o rată anualizată, faţă de un nivel previzionat original de 110 milioane de euro. Costurile de integrare, distribuite în special între 2024 şi 2025, ar urma să ajungă la 250 milioane de euro, în loc de un nivel de 200 milioane de euro anticipat iniţial.

În urmă cu aproape un an, Carrefour a anunţat că va achiziţiona, în numerar, magazinele din Franţa ale Cora şi Match de la rivalul Louis Delhaize, tranzacţia fiind evaluată la 1,05 miliarde de euro.
 
 
Citește și
 Galeria Cora Brătianu Constanța devine Supernova Constanța (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii