Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 01 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rominterm SA se lupta cu datornicii

ro

11 May, 2004 00:00 894 Marime text
In cadrul Parteneriatului Public si Privat dintre SC "ROMINTERM" - companie a Grupului "Rompetrol", si Primaria Mangalia, pe parcursul a trei ani toate centralele termice din municipiu vor fi reabilitate si modernizate. Prin acest program au fost stabilite a se moderniza punctele termice CT 7, CT 4 si CT 13, din totalul de 28 de unitati incluse in proiectul general de reabilitare a sistemului de incalzire al orasului. Modernizarea integrala a centralei termice numarul 7 a fost finalizata in cursul anului trecut, celelalte doua fiind programate pentru acest an. Reabilitarea centralelor termice va fi realizata integral cu tehnologie de ultima ora, fapt care va avea ca rezultat cresterea randamentului sistemului termic, reducerea costurilor operationale, dar si automatizarea centralei. Toate acestea au ca efect benefic furnizarea caldurii si a apei calde in regim permanent pentru 60% din populatia municipiului, bransata la sistemul "Rominterm". Concomitent cu aceste investitii, au mai fost montate contoare de combustibil in toate centralele termice din municipiu si s-a efectuat informatizarea organizatiei. Toate investitiile suportate de compania "Rominterm" in municipiul Mangalia s-au ridicat, pana in acest moment, la 22 miliarde de lei. SC "Rominterm" SA detine licenta de operator de termoficare oferita de Autoritatea Nationala pentru Reglementarea Serviciilor Publice si Comunale, fiind prima si singura companie din Romania care are o astfel de licenta.

Societatea a demarat programul de contorizare

In municipiul Mangalia a demarat, la inceputul lunii aprilie, programul de contorizare a agentului termic. Realizat in cadrul aceluiasi parteneriat cu Primaria Mangalia, programul are in vedere montarea de gigacalorimetre la nivelul tuturor blocurilor din municipiu. Potrivit declaratiilor directorului general al "Rominterm", Iulian Staicu, pana la finele lunii octombrie vor fi montate aproximativ 800 de contoare performante, de ultima generatie, valoarea totala a contorizarii ridicandu-se la circa 500 de mii de dolari. "Valoarea investitiei va fi suportata de societatea noastra si de Primaria municipiului, iar prin acest program urmarim ca populatia din Mangalia sa se rebranseze intr-un procent cat mai mare, in conditiile in care circa 40% din populatie este debransata", a precizat directorul general Staicu. Luna trecuta au fost instalate 96 de gigacalorimetre la toate blocurile aferente centralelor termice 12 si 17. Pentru luna in curs au fost programate a se monta cam tot atatea gigacalorimetre la blocurile arondate centralelor 16, 18, si 13.

Dezinteresul asociatiilor de proprietari

Dupa aproape un an de la infiintarea SC "Rominterm" in Mangalia, directorul Staicu se declara multumit de activitatea prestata la nivelul municipiului. "Pentru "Rominterm", acest an a fost unul rodnic, in care nu am avut probleme nici de functionalitate si nici in ceea ce priveste aprovizionarea cu materiale", a mentionat directorul general al "Rominterm". Totusi, conducerea societatii se confrunta cu unele probleme. Este vorba, in primul rand, de marile datorii pe care unele dintre asociatiile de proprietari le au fata de serviciile prestate de societate. "In acest moment, situatia incasarilor de la populatie este una foarte grava. La sfarsitul lunii martie, asociatiile de proprietari restante aveau solduri de aproximativ 14 miliarde de lei. In topul asociatiilor restante se afla cea cu numarul 115, care are o datorie catre "Rominterm" de peste 1,2 miliarde de lei", a afirmat Iulian Staicu. La randul sau, directorul comercial al societatii, Mircea Suciu, a declarat ca o alta problema cu care se confrunta conducerea "Rominterm" este cea a degradarii subsolurilor blocurilor. "Asociatiile de proprietari ar trebui sa stie ca au si responsabilitati. Una dintre acestea se refera la gestionarea patrimoniului. De exemplu, la Centrala termica 12 sunt sase locatii unde nu se poate lucra din cauza subsolurilor insalubre, degradate", a precizat Suciu. Avand in vedere acest fapt, conducerea "Rominterm" a sesizat Primaria municipiului, iar in cazul in care asociatiile de proprietari nu isi rezolva problemele, vor fi trecute pe lista de asteptare in ceea ce priveste contorizarea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii