Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:45 29 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salon expozitional destinat hotelierilor de pe litoral

ro

22 Apr, 2004 00:00 825 Marime text

Oferta de produse alimentare ecologice pentru hotelurile de la malul marii

Pe langa firmele ce ofera produse ecologice, expozanti in cadrul salonului, s-au aflat si asociatii profesionale, cum ar fi cea a crescatorilor de capre - Caprirom - sau cea a crescatorilor de pasari * Aceasta actiune de precontractare s-a dorit a fi un preambul la manifestarile "ExpoAgroUtil 2004", care se vor desfasura in perioada 2-5 iunie la Complexul "Aurora" - zona Teatrului de Vara din Mamaia

Pentru a veni in sprijinul hotelierilor interesati de achizitionarea de produse ecologice si traditionale, Camera de Comert a organizat in cursul zilei de ieri, la hotelul "Perla" din Mamaia, un salon specializat de produse agroalimentare ecologice. Foarte multi dintre clientii straini ai hotelurilor de patru si cinci stele au solicitat produse certificate ecologic. Din pacate, la ora aceasta, oferta este foarte redusa si de aceea se incearca coagularea ei intr-o forma expozitionala. Pe langa firmele ce ofera produse ecologice s-au aflat si asociatii profesionale, cum ar fi cea a crescatorilor de capre - Caprirom - sau cea a crescatorilor de pasari. La finele saptamanii trecute isi confirmasera participarea 11 firme furnizoare de produse ecologice autorizate, zece firme producatoare de legume si fructe si zece firme furnizoare de alte produse alimentare de inalta calitate, ca de exemplu: lactate, carne, peste, produse de panificatie. Organizarea in forme asociative le-a permis producatorilor sa isi gaseasca piete de desfacere mult mai usor. Foarte bine apreciate au fost mierea ecologica, precum si branzeturile traditionale de la Vatra Dornei. Evenimentul are scopul de a veni in sprijinul unitatilor de turism care asigura masa pentru turisti straini sau romani, solicitanti de meniuri cu continut de produse ecologice, unitati reprezentate de circa 30 de manageri, dar si al producatorilor de produse alimentare ecologice, pentru a accesa noi piete de desfacere. Aceasta actiune de precontractare s-a dorit a fi un preambul la manifestarile "ExpoAgroUtil 2004", care se vor desfasura in perioada 2-5 iunie la Complexul "Aurora" - zona Teatrului de Vara din Mamaia. Un numar mare de firme din sectorul alimentar au participat la acest salon; in schimb, numarul hotelierilor a fost destul de redus. In standurile amenajate au fost expuse branzeturi, oua de gaina si prepelita, miere de albine, conserve de legume, fructe si legume proaspete, ciuperci, lapte si branzeturi de capra sau oaie, specialitati din peste, produse din carne etc. Agricultura ecologica reprezinta o posibilitate inca insuficient exploatata de catre fermierii constanteni. La ora actuala, numarul producatorilor de produse ecologice din judetul Constanta se reduce la doua societati. Acestea cultiva, in general, grau, mustar si mazare ecologica, realizand chiar exporturi. Firmele participante la acest salon vin sa imbogateasca gama de produse traditionale care, in cel mai scurt timp, ar putea obtine certificare ecologica.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii