Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:18 02 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sechestru pe bunurile Statiunii de Cercetare Vie-Vin Murfatlar

ro

30 Sep, 2003 00:00 765 Marime text

In luna august, s-au incasat la bugetul de stat impozite si taxe in suma de 2.354 miliarde lei * Cel mei greu de recuperat sunt datoriile societatilor in curs de lichidare sau ai caror patroni sunt dati in urmarire generala * SCVV Murfatlar are datorii de peste 46 miliarde, fapt pentru care DGFP Constanta a pus sechestru pe vin si productia statiunii

Comparativ cu luna august a anului trecut, in cea de anul acesta incasarile au crescut cu 34,6%, plafonul fiind stabilit de 2.200 miliarde lei. Cea mai mare pondere a incasarilor au stabilit-o accizele, TVA-ul si taxele vamale. Cuantumurile pentru aceste surse de venituri au fost, in luna care a trecut, de 1.103,7 miliarde lei, 589 miliarde lei si, respectiv, 259,4 miliarde lei. In luna august, au fost stabilite de catre organele de control ale Directiei Controlului Fiscal si Garzii Financiare Constanta impozite si taxe atrase suplimentar la bugetul de stat in valoare de peste 62 miliarde lei. Din 20,781 miliarde lei de incasat, la capitolul impozit pe profit s-au inregistrat doar 15,036 miliarde lei. Pentru nevirarea in termen a impozitelor si taxelor s-au calculat majorari de intarziere de peste 2,7 miliarde lei. Valoarea totala a incasarilor din valorificarea bunurilor confiscate in luna august a fost de 480 milioane lei. Pentru creantele de colectat de la marii si micii contribuabili, in valoare de 26.455 miliarde lei, s-au emis somatii, reusind sa se incaseze doar 3.970 miliarde lei.

Probleme cu debitorii in stare de faliment

Din categoria marilor contribuabili au fost "executate" societati ca SC Agroservice SA, pentru care s-au efectuat popriri asupra disponibilitatilor bancare, descoperindu-se trei conturi nedeclarate ale filialelor din judet. SC Avicola SA a trebuit sa renunte la trei dintre fermele sale, care au fost scoase la licitatie pentru recuperarea arieratelor datorate bugetului de stat. Claudiu Ristea, directorul general al DGFP Constanta, a declarat ca cel mai greu de recuperat sunt creantele datorate de la marii debitori care sunt in curs de lichidare sau ai caror administratori sunt dati in urmarire generala de catre Politie. Astfel de societati greu de prins in sistemul de recuperare sunt: Galeria Mall, All Boat Express SRL etc. Din activitatea Directiei de Control Fiscal s-au evidentiat actiunile desfasurate in temeiul Legii 12/1990 privind actiunile ilicite, lipsa caselor de marcat si prezenta la sedii si puncte de lucru a registrelor unice de control. Aceste actiuni inopinate au fost sprijinite de Inspectoratul Judetean de Politie Constanta, exemplificand cu SC Dipet SRL, de la care s-au confiscat venituri in valoare de peste 431 milioane lei, reprezentand sanctionarea actului de substituire a marfurilor in procesul comercializarii lor. Pe linia eliminarii evaziunii fiscale a fost sanctionata si SC Esperando SRL, care a achizitionat fier vechi fara a intocmi procese-verbale de receptie a marfii. De asemenea, a comercializat fierul vechi catre terte societati care s-au dovedit a fi inexistente sau in curs de lichidare. Prejudiciul adus a ajuns la suma de 2,4 miliarde lei. Asupra productiei Statiunii de Cercetare Vie-Vin Murfatlar s-a instituit sechestrul in urma calculului sumei de 46 miliarde lei, care reprezinta obligatii restante la bugetul statului. Pentru a recupera arieratele, DGFP Constanta a dispus sechestru asupra a peste 20 de vagoane de vin, care urmeaza sa fie valorificat si din care se va restitui societatii suma totala care echivaleaza fondul de salarii din luna respectiva. Pentru a acoperi toata suma restanta s-a dispus retinerea intregii productii din aceasta perioada, care va fi, de asemenea, vanduta de catre DGFP. Asemenea sechestre pe bunuri mobile s-au instituit in luna august in numar de 289, din care s-au valorificat doar cinci, in suma totala de 2 miliarde lei dintr-un total de 6.231 miliarde lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii