Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Silvian" isi demonstreaza inca o data maiestria

ro

24 Jul, 2003 00:00 1381 Marime text

Peisaje marine din produse de cofetarie

In cadrul unei expozitii de produse alimentare, organizata in ultimele doua zile, cofetaria a expus patru figurine cu tematica locala

Cazinoul din Constanta a gazduit o expozitie de produse alimentare la care au participat mai multi producatori romani si bulgari, in baza unui proiect organizat de catre Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta. In cadrul evenimentului, un stand care a atras atentia tuturor participantilor a fost cel al cofetariei "Silvian" din Constanta. Asa cum ne-a obisnuit, cofetaria "Silvian" a pregatit si de aceasta data o surpriza pentru clientii sai, si nu numai. Astfel, cofetaria si-a propus sa realizeze in cadrul evenimentului o serie de patru exponate, toate lucrate in zahar. Aceasta lucrare face parte dint-un parteneriat pentru schimb de experienta pe care cofetaria il are cu o alta firma specializata pe produse de patiserie si produse zaharoase, ET "Onix - D. Dimov" din Bulgaria. Tema celor patru exponate a fost una special aleasa avand in vedere ca suntem in plin sezon estival, iar peisajele marine au fascinat intotdeauna. Toate exponatele au fost realizate pe parcursul expozitiei, in cursul zilei de ieri fiind finalizate. La producerea lor au participat trei cofetari condusi de catre Miron Silviu, in calitate de maestru in arta culinara. Conform prezentarii oferite de catre acesta, cele patru exponate sunt o corabie stilizata, o ancora, un vapor realizat din caramel, coji de ecler, respectiv profiterol si placi de nugatina, precum si o inima insotita de doi pesti indragostiti. Acesta a mai precizat ca, in cadrul evenimentului, cofetaria intentiona sa prezinte si niste exponate realizate numai din ciocolata, dar temperaturile ridicate nu au permis acest lucru. La realizarea figurinelor s-au folosit numai zahar, pastiaj si zahar rouche. Partea bulgara a expus in cadrul aceluiasi eveniment mai multe peisaje si imagini realizate din jeleu si pastiaj.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii