Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:14 02 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultima strigare pentru privatizarea fabricii de hartie

ro

23 Oct, 2003 00:00 680 Marime text

Recent, Sucursala Regionala Sud-Est a Autoritatii pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului a scos la vanzare societatea Palas SA Constanta * Daca va exista un cumparator, datoriile societatii vor putea fi reesalonate * Pentru IMUM Medgidia un investitor interesat este concernul "Landini"

Sucursala Regionala Sud-Est Constanta a Autoritatii pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului, in data de 17 octombrie, a lansat la privatizare prin negociere pe baz=E3 de oferte finale, imbunatatite si irevocabile, un numar de 642.194 actiuni, detinute la SC Palas SA Constanta. De asemenea, au fost scoase la vanzare si actiunile ce vor rezulta in urma conversiei creantelor AVAB. Datoriile societatii sunt deja arhicunoscute catre Termoelectrica, AVAB, bugetul statului si Banca Comerciala Romana, care, insumate, trec cu mult de ordinul milioanelor de dolari. Din aceasta cauza, APAPS a impus unele conditii de participare la licitatie a eventualilor investitori, tocmai pentru a se asigura ca ofertantii sunt seriosi si valabili din punct de vedere financiar. Astfel, conditiile au fost urmatoarele: experient=E3 in domeniul comertului exterior de minim 3 ani, dovedit=E3 cu documente legale, iar cifra de afaceri sa fie de peste 8.000.000 USD, la sfarsitul anului trecut. "Pentru repunerea pe picioare a societatii, fara a i se schimba radical obiectul de activitate, in caietul de sarcini al APAPS este mentionata o suma estimativa a investitiilor financiare necesare de 500.000 USD prevazuta in acest scop", a declarat Constantin Radulescu, director APAPS, Sucursala Sud-Est Dobrogea Constanta. Acesta a specificat ca din cauza datoriilor foarte mari ale societatii, care nu pot fi achitate de cumparator cu banii jos, imediat dupa tranzactionare, se incearca reesalonarea creantelor catre Termoelectrica si inca se mai cauta solutii de scutire la plata sau esalonare a arieratelor impreuna cu Ministerul Finantelor Publice. Pana la aceasta data, exista o societate constanteana care se arata interesata de Palas SA si un investitor turc, acelasi cu care APAPS-ul a tranzactionat vanzarea societatii Rulmentul, din Barlad. Potentialii cumparatori vor depune ofertele finale pana la data limit=E3 de 27.10.2003, ora 12.00, la sediul sucursalei APAPS. Pentru aceasta societate se pare ca este ultima strigare, care, daca nu se va materializa nici de aceasta data, soarta societatii va fi cu totul alta.

IMUM Medgidia asteapta investitori seriosi

"Societatea este in asteptarea unui investitor serios", a afirmat Radulescu. In urma cu trei saptamani, se pare ca s-a ivit din neant o posibila oferta din partea unui concern international, si anume "Landini". Reputatia acestui concern este cu mult peste medie, fapt care a dat sperante institutiei statului. In cadrul acestui concern sunt prezente societati straine constructoare de masini agricole, care sunt interesate de potentialul societatii IMUM. In prezent, datoriile acesteia sunt de 117 miliarde lei, unde 60% reprezinta datorii catre bugetul statului. Se incearca si in cazul acestei [c1] societati stergerea penalitatilor acumulate la datoria de baza, precum si reesalonarea acesteia din urma. Se spera ca oferta initiala a concernului "Landini" sa rezolve problema societatii din Medgidia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii