Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:01 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administrația Chițac, averea Fondului Imobiliar SRL și dublul standard!

ro

28 Jan, 2023 00:00 3308 Marime text


După ce a dat peste cap traficul, regulamentul parcărilor, afacerile agenților economici din zonele în care șantierele n-au început și sfârșit, după ce prin locotenenții săi a instaurat frica și lehamitea în rândul angajaților Primăriei, dar și printre constănțeni, acum tunurile administrației Chițac sunt îndreptate spre Administrația Fondului Imobiliar.

Atenție, un SRL înființat în toamna anului 2022, pe care chiar primarul și l-a dorit și care își trăiește deja ultimele luni de viață.

Reorganizarea Regiei, prin transformarea sa în societate comercială cu răspundere limitată cu asociat unic Consiliul Local Constanța, s-a dorit a fi o etapă importantă în procesul de reformă și modernizare a serviciului de administrare și exploatare a domeniului public și privat al municipiului Constanța.

Sanchi!

După ce a preluat toate drepturile și obligatiile Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat (n.r.RAEDPP), fiind succesorul acesteia, Administrația Fondului Imobiliar SRL se pregătește să moară cu tot cu jumătate din personal, care atenție, nu sunt funcționari publici.

Prin mai multe dispoziții succesive date de primar și un vot în Consiliul Local Municipal, municipiul Constanța trebuie să stabilească printr-o nouă hotărâre de Consiliu local, modalitatea de atribuire a gestiunii serviciului public de administrare a domeniului public și privat, dar nu mai târziu de 30.06.2023.

De ce? Nu există nicio explicație plauzibilă.


Poate că fondul imobiliar al municipiului s-a redus prin restituirea imobilelor către proprietari, vânzarea lor sau chiar prin pierderea cu bună știință din evidențele scrise a unei părți din patrimoniu și nu mai este nevoie de un SRL populat cu angajați plătiți din banii contribuabililor.

În această variantă, primarul greșește grav că nu se deranjează să explice de ce ia măsura desființării AFI SRL.

Asta ne îndreptățește să dăm frâu liber speculațiilor.

Nici măcar nu a catadicsit să spună că ar vrea să reducă cheltuielile și să eficientizeze activitatea.


Constănțenii știu foarte bine că RAEDPP, actualul AFI a fost vacă de muls pe vremea PSD.

O parte din patrimoniul de atunci a dispărut, dar chiar și așa, AFI tot mai are în administrare aproximativ 3.000 de mii de spații locative, terenuri și imobile atât în Constanța cât și în stațiunea Mamaia, care se vor preluate de un nou Serviciu care va funcționa în Primăria Constanța.

Așa ca idee, ce se va întâmpla cu cele 7 contractele expirate din zona Butoaie din Mamaia, dar cu celelalte 8 de la Cazino, cu cele din Parcul Tăbăcărie, din Sat Vacanță, de la Perla, din Tomis II și mai ales cu cele trei contracte de concesiune de pe malul Lacului Siutghiol pe care există deja construcții permanente ale unor oameni de afaceri?

Acestora li se adaugă sute de contracte de închiriere, unele chiar ultra-centrale, locuințele din fondul locativ, bazarurile, etc.

Cum vor fi ele gestionate și mai ales de către cine când cu toate vor fi la dispoziția și în administrarea Primăriei Constanța.

Poate chiar va fi cazul pe viitor să detaliem acest patrimonu sub forma unei scheme lărgite.

Ne putem gândi că pregătiți un tun imobiliar în care vreți să atrageți și complicitatea Consiliului Local?

Eu refuz să cred că vreun ales local va vota o asemenea porcărie!

O a doua componentă a acestei răzgândeli bruște a administrației Chițac o reprezintă angajații de la AFI SRL.

Așa cum spuneam ei nu sunt funcționari publici. N-am să mă transform în avocatul acestora (n.r. sunt perfect capabili să-și angajeze unul, când va veni vremea), dar, sub pretextul reorganizării e normal să chemi la concurs oameni în pragul pensionării?

Reducerea numărului de bugetari este una, însă disponibilizarea a 30% din angajați după două reorganizări, sună deja a bătaie de joc.

De ce doar angajații de la parcuri, locuri de joacă, piețe, târguri și oboare care vor fi preluați Confort Urban SRL și ceilalți 30 de la Henri Coandă care vor trece în subordordinea Direcției de Protecție Socială vor fi întâmpinați „cu pâine și sare” de Teo Hira și Monica Poptile? (n.r. directorii generali ai celor două instituții)

Nu cumva aplicați dublul standard într-un colectiv care funcționează închegat din 1996?

Nu cumva ceea ce pregătește administrația pe care o patronați este subiectiv, instabil, alunecos, interpretabil, fără o legătură rațională?
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Prin dispoziție de primar. Felicia Ovanesian conduce Comisia care va decide sub ce formă Primăria va prelua în administrare domeniul public și privat de la Administrația Fondului Imobiliar (DOCUMENTE)

Tun mascat?! Ce se va întâmpla cu patrimoniul imobiliar administrat în prezent de RAEDPP – Administrația Fondului Imobiliar? (DOCUMENTE)

RAEDPP Constanța a devenit Administrația Fondului Imobiliar SRL






 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii