Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:13 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alo, domn' Crin, preşedintele se alege, nu se numeşte!

ro

14 Aug, 2012 22:56 2345 Marime text
corina_samoila.jpgMi se pare ruşinos pentru liberali că l-au trimis la Cotroceni pe acest Crin Antonescu pentru a se da preşedintele României.

Oricine cu puţin bun simţ şi-ar asuma faptul că doar ţine călduţ un loc, nu-l ocupă. Preşedintele, în România cel puţin, este ales prin votul poporului, nu este cules aşa, de la şefia Senatului, unde fusese numit într-o anumită conjunctură. Să ajungi tu, Crin Antonescu, să cerţi preşedintele Comisiei Europene, să-i reproşezi că scrie scrisori din vacanţă, să-i atragi atenţia că tratează neglijent ţara pe care tu ai pus mâna din neglijenţa altora mi se pare JENANT!

Domnule Crin Antonescu, ai pus vreodată mâna pe Constituţia ţărişoarei ăsteia? Ştii ce zice?

Uite: Articolul 81

„(1) Preşedintele României este ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat.

(2) Este declarat ales candidatul care a întrunit, în primul tur de scrutin, majoritatea de voturi ale alegătorilor înscrişi în listele electorale.

(3) În cazul în care niciunul dintre candidaţi nu a întrunit această majoritate, se organizează al doilea tur de scrutin, între primii doi candidaţi stabiliţi în ordinea numărului de voturi obţinute în primul tur. Este declarat ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi.

(4) Nicio persoană nu poate îndeplini funcţia de Preşedinte al României decât pentru cel mult două mandate. Acestea pot fi şi succesive". A? Vă potriviţi descrierii?

Mai zice ceva, aceeaşi Constituţie: ARTICOLUL 84
„(1) În timpul mandatului, Preşedintele României nu poate fi membru al unui partid şi nu poate îndeplini nicio altă funcţie publică sau privată".

Nu cumva conduceţi un partid?

Totuşi, Antonescu se bucură de apelativul „domnule preşedinte" şi i se luminează ochii când îl aude, se înseninează ca cerul de vară după o ploaie răpăielnică, se gudură ca un caniche şi este mai entuziast ca un copil în faţa bradului sub care Moş Crăciun tocmai şi-a deşertat desaga. Mi-e teamă că nu merge aşa, domnule Crin Antonescu. Dacă eraţi dorit de popor, aţi fi fost votat în 2009, nu aţi fi ieşit pe locul 3. TREI. Nici măcar nu aţi avut plăcerea de a spune: „Adina, dragostea mea!". Nu... şi atunci l-aţi susţinut pe perdant. Din nou, mi-e teamă că veţi face aceeaşi greşeală. Şi, dacă vă veţi apuca într-un sfârşit să citiţi Constituţia României, veţi mai afla ceva (vă sfătuiesc să îl luaţi şi pe Victoraş alături, să vadă şi el ce zice): „Rolul Preşedintelui: Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării. Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate. (Articolul 80)". Mai e nevoie de vreun comentariu?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • MOTOC 15 Aug, 2012 08:18 fac legi pe genunchi , doar pt ei ! clasa politica venala ce trebuie sa raspunda de dezastrul ROMANIEI SI ROMANILOR ! NE-AU VANDUT !penala