Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:48 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fiscul nu iartă Averile „fără număr“ ale vedetelor, maneliştilor şi interlopilor, la control

ro

08 Aug, 2015 00:00 2577 Marime text
Vile de lux, maşini scumpe, bijuterii, bani cheltuiţi fără număr, toate vor trebui justificate în faţa autorităţilor. Vorbim de averile maneliştilor, ale vedetelor, ale interlopilor şi ale oamenilor de afaceri. Toţi au fost luaţi la bani mărunţi de Fisc!
 
Salam, Guţă, Adrian Minune, Dan Bursuc sunt manelişti care se laudă cu averi care ar concura cu cele ale multor persoane prezente în topurile Forbes. Maşini de lux, vile impunătoare, antichităţi, colecţii de bijuterii, blănuri, plante exotice şi extrem de rare în grădini, toate sunt plăceri de care se bucură cei care câştigă bine. Unii dintre ei uită să treacă însă şi pe la ghişeele Fiscului, pentru a-şi declara uriaşele venituri. Ce-i drept, Adi Minune, în calitate de consilier local al comunei ilfovene Ştefăneştii de Jos, intrase în vizorul Agenţiei Naţionale pentru Integritate din cauza unor diferenţe semnificative între averea dobândită şi veniturile realizate, precum şi a unor tranzacţii bancare suspecte, de aproape 800.000 de euro. O altă persoană care aruncă cu bani în stânga şi-n dreapta este Leo de la Strehaia. Nimeni nu ştie exact cu ce se ocupă, însă este cunoscut ca sponsor al lăutarilor şi al femeilor frumoase. Fiul fostului bulibaşă de la Strehaia susţine că are bani datorită părinţilor.
 
În total vor fi verificate, într-o primă etapă, 313 persoane. Acestea au fost selectate din patru grupe de risc denumite sugestiv „patron bogat de firmă săracă“, „persoane cu patrimoniu semnificativ, dar fără activităţi economice cunoscute“, „persoane cu venituri volatile“ şi „alte persoane care nu intră în cele trei profiluri de mai sus, însă prezintă riscuri semnificative“. „După 25 de ani în care inechitatea, sub toate formele ei, a marcat evoluția României și a românilor, a venit momentul să schimbăm această stare de fapt, măcar în domeniul fiscalității. Știu foarte bine că așteptările de la ANAF sunt foarte mari în această perioadă și că oamenii își doresc să vadă lucrurile schimbate peste noapte. Din păcate, mai avem încă nevoie de răbdare, din cauza capacității administrative limitate. Acum a venit momentul, după doi ani de pregătiri laborioase, să apăsăm și mai tare pedala luptei împotriva evaziunii, inclusiv pe segmentul persoanelor fizice. Fie ele personalități ale vieții publice, maneliști, cămătari etc., cu toții fiind pentru noi doar contribuabili cu obligații declarative. Cu toții vor trebui, mai devreme sau mai târziu, să facă dovada fiscalizării veniturilor cu care și-au construit averile“, declara, acum câteva zile, Gelu Ștefan Diaconu, președintele ANAF.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii