Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:16 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bamboo-ista daltonistă scapă cu şpaga luată de tati

ro

27 Aug, 2010 02:18 3115 Marime text
editorial_Teodora_DUMI_nou.jpgAcum câteva zile, pe scările Teatrului de Stat Constanţa, fost Fantasio, îşi făcea debutul regizoralo-actoricesc, în filmul de scurt metraj-horror, Anastasia Tănase, şoferiţă şi „bamboo-istă" de profesie.

După o lungă perioadă de timp, în care a urmat cursurile şcolii de şoferi la fără frecvenţă din Constanţa, tânăra speranţă a circului de pe şosele a susţinut pentru prima dată, în faţa publicului, o scenetă de maxim interes. Aceasta, cu o măiestrie demnă de un urmaş al lui Hitchcock împletit cu Hitler, a apăsat acceleraţia la vederea culorii roşii a semaforului şi, pentru că o altă şoferiţă care circula regulamentar prin intersecţie a îndrăznit să-i taie calea, Anastasia s-a urcat pe un pieton cu căruţa X6. Am uitat să precizez că daltonista în cauză are 18 ani, iar maşina este cadou de majorat de la tati. Părintele progeniturii este comisar al Gărzii Financiare, un domn despre care pot afirma din surse sigure că ia şpagă... multă. Numai eu câte cazuri ştiu de anii trecuţi, de prin staţiunea Mamaia, de comercianţi care au scăpat de controale cu un tenculeţ de bani strecuraţi lin în buzunarul comisarului. Să ai respect pentru astfel de persoane? Sunt doar nişte cerşetori cu funcţie, care-şi fac averea din lei murdari. Şi, după cum spunea un cititor: „l-a bătut Dumnezeu". Ba nu l-a bătut nimeni, că bătrânul de 71 de ani a fost redus la tăcere tot cu ajutorul banilor. Şi domniţa cu viitor strălucit îşi va relua bunele obiceiuri pentru că se poate, pentru că legea e făcută pentru oamenii săraci şi pentru că justiţia nu este deloc oarbă, ci vede anumite hârtiuţe colorate cu multe zerouri pe ele. Dumnezeu l-a bătut tot pe bietul bătrân călcat de maşină, dar era vina lui, ce căuta la ora aia pe stradă, când Anastasiei îi ardeau tocurile de cât apăsase pedala de acceleraţie şi sigur nu avea de gând să bâjbâie după frână. Plângere penală nu va exista, pentru că cine trebuia a fost „uns" din cap până-n picioare şi domnişoarei i s-au spălat păcatele prin bunăvoinţa tatălui. Iar noi suntem nişte spectatori neputincioşi într-o ţară în care lichelele şi zdrenţele comandă tot după cum li se scoală acul din vitezometru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Co 02 Sep, 2010 10:39 Niste jeguri de oameni! Highclass-ul romanesc...0 educatie, 0 maniere ptr ca sunt niste oameni care au trait la tara, au mancat ceapa cu "pane", au lins unde a tebuit si hooopa!! ete banii cum "vine"!...Sa trec pe strada si sa vad un "bogatas" chinuindu-se si tavalindu-se pe jos..nu as intoarce capul!! bleah!
  • aaa 27 Aug, 2010 19:31 foarte tare articolul...bravo...pacat este faptul ca si dupa asa fapte si asemenea articole nu se iau masuri in legatura cu politia din constanta care pentru o "donatie" potrivita sterge orice urma...am ajuns sa-mi fie rusine de politia din romania si mai ales de cea din constanta...cand vom vedea oare niste schimbari?
  • Manix 27 Aug, 2010 13:56 Ha ha ha...nici nu ma asteptam la altceva ....asa se intampla de fiecare data cand un personaj de genul asteia....cu un creier cat bobul de orez....nu primeste ce ar fi meritat! "Bravo" taticului ....la asa tata....asa fiica !!!!!!!
  • KOSTAS 27 Aug, 2010 12:20 felicitari pentru articol! perfecta dreptate si subscriu la cele mentionate in articol.
  • alina 27 Aug, 2010 00:29 Eram sigura ca jegoasa asta scapa.