Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:22 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine va câştiga lupta-n PSD?

ro

08 Feb, 2012 00:00 1977 Marime text
corina_samoila.jpgNu-mi plac politicienii. Prefer oamenii. Cu toate acestea, vrem, nu vrem, dăm nas în nas cu ei mai des decât ne-am dori.

Pe unii ajungem să-i agreăm, pe alţii să-i dispreţuim. Vă mărturisesc, nu am vreo preferinţă politică. Uneori, de cele mai multe ori, chiar nu-mi pasă, dar nu la modul indiferenţei inconştiente, ci al scârbei faţă de o specie (politicienii reprezintă o specie) care nu mai reprezintă oamenii, ci interesele unora sau altora. Oricum, acest aspect ar trebui să ne intereseze pe fiecare în parte. Nu agreez niciun partid şi vă pot spune cu sinceritate că nici nu am fost vreodată fan înfocat al PSD-ului local. Mai ales din pricina oamenilor care îl conduc, al modului în care aceştia au ales, în ultimii ani, să ne gestioneze banii şi destinele, să ne prostească în faţă ca pe ultimii fraieri şi să ne manipuleze bătrânii. Mi-a fost şi Nicuşor Constantinescu la fel de antipatic ca şi Radu Mazăre. Nu au existat diferenţe, ţara trece prin schimbări. Azi n-avem Guvern, în scurt timp vom alege noua conducere a ţării. Fie că acceptă sau nu, şi PSD-ul local va trece printr-o transformare, aşa cum şarpele-şi schimbă pielea. La un moment dat, ori vor pleca laolaltă, ori Nicu şi Radu vor ajunge să se certe pentru supremaţie. Repet, până de curând, Nicuşor Constantinescu mi-a fost foooarte antipatic. Numai că, situaţia mi se prezintă puţin altfel. Din punctul meu de vedere, într-o luptă „corp la corp", Nicuşor Constantinescu l-ar bate pe Radu Mazăre. De ce? Este coerent, îi lipseşte extremismul arogant, este mai aproape de oameni, nu-i plac deghizările, n-a fost nici spion, nici Che Guevara, pare a avea noimă în discursurile politice, are discursuri politice, nu vrăjeli de băieţaş de cartier, nu are extravaganţe şi nici... extravacanţe, este familist, deci are o femeie care să-l mai ghideze în anumite momente (aspect foarte important, în ciuda a ceea ce ar spune misoginii), nu se dă în spectacol, chiar dacă există momente stânjenitoare transmise de media, dar şi poveşti ruşinoase spuse pe la colţuri, pare om, nu un monden fără griji, ştie ce se întâmplă în judeţ, pare să deţină controlul... Repet şi subliniez: nu-s mare fan al omului Nicuşor Constantinescu.

Buba lui Nicuşor este faptul că-i legat ombilical de Mazăre, că afaceristic, politic, chiar şi personal, sunt „siamezi". Dar poate ar trebui să dăm crezare zvonului că abia-şi mai vorbesc. Nu iese fum fără foc!

Cu ani în urmă, cineva mi-a spus că Nicu este „eminenţa cenuşie" a construcţiei politice, aşa cum Strutinsky este a celei de afaceri. Că frontman-ul este doar aşa... vedeta, cel cu impact la public, ăl cu gura mai mare, cu mesajul mai acid, cu mai mult „teatru-n el". O fi aşa, n-o fi, viitorul ne va demonstra. Însă, frate, frate, dar brânza-i pe bani!, aşa ne-au învăţat bunicii. Să vedem când le-o ajunge cuţitul la os cine va câştiga războiul. Şi, cred eu, clipa asta nu-i departe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Nicu G 08 Feb, 2012 09:42 Nicusor e diferit de Mazare in multe privinte. In un e sigur: are suflet bun! Ceea ce nu e cazul lui Mazare, care doar mimeaza ... bunatatea. Restul e cunoscut!