Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:26 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la Constanţa pleacă referendumul

ro

18 Oct, 2011 01:00 2050 Marime text
claudia_candet.jpgDupă formula de la Timişoara a plecat Revoluţia sau de la cap se împute peştele, cam aşa funcţionează, se pare, în logica liderilor USL de la centru organizarea referendumurilor la nivel local pentru sondarea opiniei publice privitoare la desfiinţarea unităţilor administrativ-teritoriale ale judeţelor în vederea reorganizării.

După ce instanţa le-a dat câştig de cauză reprezentanţilor judeţului dându-le mână liberă să organizeze referendum prin care să vadă ce spun constănţenii despre desfiinţarea judeţului Constanţa, nu mai departe de ieri, liderul PSD, Victor Ponta, se dădea mare că vrea să aplice decizia instanţei uniform, în toate judeţele în care PSD are puterea în mână. Ponta a luat în calcul aplicarea jurisprudenţei după ce instanţele din Constanţa şi Tulcea s-au pronunţat în favoarea CJ Vrancea şi CJ Constanţa pentru a declanşa referendumuri locale împotriva desfiinţării judeţelor. Ponta zice că sunt pregătiţi ca peste trei săptămâni să scoată toată lumea la vot, însă lucrurile nu cred că stau deloc aşa, mai ales că trebuie făcută o mobilizare serioasă pentru ca rezultatul pe care aleşii judeţeni îl vor şi cel care va ieşi să coincidă. De altfel, cam tot ceea ce au făcut în ultima vreme fie primarul Radu Mazăre, fie liderul CJC, Nicuşor Constantinescu, au fost exemple de urmat mot-a-mot pentru Ponta, pornind de la istoria şepcii Che Guevara până la noua găselniţă cu referendumul.

Ba, mai mult, ieri, liderul democrat-liberalilor constănţeni ar fi obţinut ok-ul celor de la centru pentru amânarea alegerilor de la organizaţia municipală pentru data de 6 noiembrie. Cu alte cuvinte, exact data pe care aleşii judeţeni au pregătit-o pentru referendum. 2 în 1 sau unul ia faţa celuilalt, fiecare cu orgoliul lor. Pregătiţi sau nu însă, liderii judeţeni trebuie să-şi ducă la capăt planurile, mai ales că acum sunt etalon pentru celelalte organizaţii. Au vrut cu tot dinadinsul să provoace aceste alegeri, având în vedere că dacă se dă ok-ul consiliile judeţene vor fi de domeniul trecutului, iar baronii care fac acum legea vor fi ori simpli şefi, ori, pentru că vor avea alţi şefi la rândul lor, îşi vor vedea de afacerile lor personale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii