Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
21:59 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Domnilor bancheri, Coronavirusul nu va pleca din România pe 31 decembrie 2020!

ro

12 Nov, 2020 00:00 4145 Marime text
  • Mi-a atras atenția o declarație a ministrului Cîţu, despre posibile noi soluţii de amânare a ratelor pentru românii care plătesc un tribut crunt al acestei pandemii
  • Se poartă discuţii cu sistemul bancar pentru a găsi soluţii de amânare a ratelor, dar măsurile nu vor mai fi la fel de generoase precum cele iniţiale
  • De ce băncile, n-ar mai fi solidare cu românii? Că doar în 2008, cetățenii României le-au salvat de la colaps
  • Covidul nu va pleca din România pe 31 decembrie 2020, dată până la care sunt în vigoare prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 37/2020 privind acordarea unor facilităţi pentru creditele acordate de instituţii de credit şi instituţii financiare nebancare
 
Mi-a atras atenția o declarație a ministrului Cîţu, despre posibile noi soluţii de amânare a ratelor pentru românii care plătesc un tribut crunt al acestei pandemii, șomajul sau pierderea efectivă a locului de muncă sau falimentul, în cazul micilor antreprenori.

Înțeleg că se poartă discuţii cu sistemul bancar pentru a găsi soluţii de amânare a ratelor, dar măsurile nu vor mai fi la fel de generoase precum cele iniţiale.
De ce băncile, căci despre ele este vorba, n-ar mai fi solidare cu românii? Că doar în 2008, cetățenii României le-au salvat de la colaps. Normal, acum, ar fi rândul băncilor să ne ajute să trecem cu bine peste criza Coronavirus.

Covidul nu va pleca din România pe 31 decembrie 2020, dată până la care sunt în vigoare prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 37/2020 privind acordarea unor facilităţi pentru creditele acordate de instituţii de credit şi instituţii financiare nebancare, ce stabilesc condiţiile în care creditorii aprobă solicitările, perioada de amânare şi perioada de prelungire a creditelor amânate, iar în cazul împrumuturilor ipotecare, modul de eşalonare şi garantare a dobânzilor.

Liberal sau nu, si viitorul Guvern al României ar trebui să adopte o Ordonanță de Urgență similară, măcăr pentru încă 6 luni, fără dobânzi, penalități sau comisioane suplimentare, permițând cetățenilor să depășească situația dificilă în plan financiar.

Finanțiștii României nu ar trebui să uite nici de programele de reorganizare ale firmelor aflate în insolvență.

E adevărat că nu trebuie să ne punem cu totul cenușă în cap și să luăm în calcul și ideea că la un moment dat, economia se va însănătoşi.
Până atunci însă este nevoie pe de o parte de măsuri care să ne scoată din criză iar pe de altă parte de măsuri care să-i ajute pe cei mai încercați dintre noi să treacă fără depresii suplimentare peste această perioadă.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii