Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:30 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Зупинити війну в Україні!

ro

03 Mar, 2022 00:00 2894 Marime text



Зупинити війну в Україні! Înseamnă „Opriți războiul în Ucraina!”.


De o săptămână, lumea stă cu sufletul la gură la imaginile apocaliptice de pe teritoriul statului vecin României. Totuși, voluntarii români au dat dovadă de o forță la fel de puternică precum cea a populației ucrainiene.
 
În doar câteva ore lumea s-a organizat să îi primească în țară pe refugiați, să le ofere mâncare, hrană, produse de igienă și chiar un adăpost temporar. Dacă umbla vorba prin lume că românii sunt un popor primitor, iară că ne-am ridicat la nivelul așteptărilor. Mi-au dat lacrimile când am ajuns la Isaccea și am văzut o adevărată desfășurare de forță – forța omeniei. Da, tineri, bătrâni, femei, bărbați, români, străini. Cu toții au pus câte o mână la ajutorul oferit refugiaților care ajungeau la noi.
 
Chiar dacă unii doar tranzitează țara, nu vor uita căldura și empatia cu care au fost primiți. Și-au lăsat, părinți, copii, frați, soți să lupte pe frontul unei țări, pentru a se putea întoarce ulterior acasă. Unii nu mai au acel „acasă”. „Locuința mea nu mai există. Acasă nu mai există”, îmi spunea înlăcrimată o femeie care ajunseseră zilele trecute la Isaccea.
 
Mai mult, am stat de vorbă cu grupuri de cetățeni străini – thailandezi, pakistanezi, indieni, care au mers să își facă un rost în Ucraina, iar acum pleacă de acolo pentru a supraviețui.
 
Opriți războiul din Ucraina! Mor tineri de ambele tabere pentru interesele altora. Copii de câțiva anișori își vor aminti de bombe, rachete, arme, cadavre, sânge, case dărâmate, tancuri. Vor trăi cu teamă, vor trăi pe fugă.
 
Să fie pace! Мир!
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Mărturii cutremurătoare ale ucrainenilor care au ajuns cu bacul în Vama Isaccea (GALERIE FOTO+VIDEO)

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii