Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
21:12 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Am uitat să mai fim recunoscători!

ro

03 Jul, 2023 00:00 1647 Marime text
  • Prin recunoștință putem să învățăm să apreciem, să prețuim ceea ce este bun în viața noastră, putem aprecia oamenii, lucrurile, evenimentele și experiențele pe care le întâlnim în viața de zi cu zi.

Este adevărat că trăim în secolul vitezei. Că suntem umbriți de sarcini de tot felul, avem mintea ocupată cu gânduri de tot soiul.

Însă nu trebuie să pierdem din vedere că recunoștința este nimic altceva decât o unealtă pentru un stil de gândire echilibrat.

Este necesar să apreciem oamenii, lucrurile și experiențele pe care le întâlnim în viața noastră și, după cum se dovedește, această exprimare a recunoștinței ne poate aduce beneficii din punct de vedere mental, fizic și emoțional. Înă noi suntem mai degrabă focusați pe critică, pe invidie și părem să nu fim niciodată recunoscătri pentru ceea ce avem, pentru ceea ce am dobândit. Să fim recunsocător că putem vedea lumina soarelui, că avem un corp sănătos, că facem parte dintr-o familie minunată? Degeaba! Dacă nu avem ultimul tip de telefon, dacă nu conducem o mașină de fițe și nu plecăm în vacanțe pe cine știe ce insulă.

Cât de mult ne înșelăm crezând toate aceste lucruri. Din fericire, recunoștința este ceva ce poți învăța.

Există multe modalități de a realiza acest lucru. Nu toate modalitățile funcționează pentru toată lumea. Cel mai bine este să găsiți metoda cea mai confortabilă și mai eficientă pentru voi.

Dacă doriți să începeți să exersați recunoștința în mod regulat, există o mulțime de exerciții utile pentru a vă ajuta să o integrați în viața de zi cu zi.

Cu toții avem capacitatea și oportunitatea de a cultiva recunoștința. În loc să ne plângem pentru ceea ce nu avem, să ne luăm câteva momente pentru a ne concentra asupra a tot ceea ce avem.


Prin recunoștință putem să învățăm să apreciem, să prețuim ceea ce este bun în viața noastră, putem aprecia oamenii, lucrurile, evenimentele și experiențele pe care le întâlnim în viața de zi cu zi și, potrivit numeroaselor studii, practicarea recunoștinței ne poate aduce beneficii atât asupra psihicului, cât și asupra corpului.


 Citește și: Ajutorul nesolicitat se numește.. abuz!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii