Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:00 13 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Au intrat în vigoare, noi măsuri de relaxare. Călătoriile, o sursă de detensionare și nu numai. Ne încumetăm?

ro

03 Jun, 2021 00:00 3699 Marime text

Un studiu psihologic spune că a călători este o sursă de bucurie. Satisfacția legată de o călătorie nemaipomenită durează mult mai mult decât cea produsă de cumpărarea unor lucruri noi.

Începând de joi, 27 mai, cetăţenii români care vin din România sunt autorizaţi să intre în Bulgaria prin toate punctele de trecere a frontierei fără a li se mai cere să prezinte un test PCR sau antigen negativ la virusul SARS-CoV-2, un certificat de vaccinare împotriva COVID-19 sau un document care să ateste că s-au vindecat de boală, se precizează într-un ordin emis de ministrul sănătăţii, Stoicio Kaţarov.

Dar...marea întrebare pe care toți ne-o adresăm, esre dacă avem curajul să plecăm într-o călătorie? Suntem pregătiți să facem acest pas?

Experiențele sunt cele care fac cu adevărat diferența- sunt mult mai personale și mai dificil de comparat cu ale celorlalți, afirmă profesorul Thomas Gilovich, autorul studiului publicat în Journal of Personality and Social Psychology. Înlocuind amintirile de neuitat cu niște lucruri care se devalorizează financiar și emoțional, riscăm să avem o viață neîmplinită și bântuită de regrete și nemulțumiri.

Călătoriile sunt o investiție în fericire. Atunci când călătorim nivelul de stres scade, grijile se duc mai departe și facem loc stării de bine. Apoi ne bucuram iar și iar cu amintirile din vacanțe. Evident, există și alți oameni care preferă monotonia și se simt confortabil în casa lor. Dar adevărul este că, rata de călătorie a crescut în ultimele decenii. Televiziunea, filmul și internetul au deschis o fereastră în alte părți ale lumii, locuri unice care ne atrag atenția.

Iar acest aspect s-a acutizat, prin prisma faptului că am petrecut mult timp în casă, din cauza pandemiei covid19.

Faptul că prețurile au scăzut, permițând mai multor persoane să se deplaseze pe glob, a influențat, de asemenea, acest boom prin călătorii. Însă, și acest aspect a fost blocat, tot din cauza pandemiei.


Toate tipurile de deplasări sunt pozitive.

Când cercetătorii vorbesc despre călătorie, ei sunt foarte clari în legătură cu aceasta: orice tip de călătorie este pozitiv pentru sănătatea psihologică a celor care o fac. De la destinații apropiate până la excursii spre locuri ascunse și exotice, toate călătoriile pot fi o sursă excelentă de bunăstare emoțională.

Nu este necesar să mergem departe, să cheltuim o mulțime de bani sau să practicăm orice activitate specifică: toate călătoriile „adună“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii