Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
14:56 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Black Friday sau cum să arunci cu banii pe care nu îi ai

ro

12 Nov, 2022 00:00 2354 Marime text
Televizoare, telefoane, mașini de spălat, case, lingouri de aur, tractoare. Lista poate continua la nesfârșit, dar este ceea ce cumpără românii în cea mai „ieftină” zi de azi. Black Friday este ziua în care oamenii trăiesc iluzia reducerilor și cumpără lucruri de care cred că au nevoie și aruncă banii pe care cred că îi iau.
 
Anul acesta au apărut și modalități prin care oamenii să se „îndatoreze” la site-uri, prin plata directă din cont în rate sau prin amânarea plății pentru 30 de zile. Fără să fie nevoie de un credit bancar. Nu ca și cum unii nu făceau credite la bancă pentru a-și cumpăra de îmbrăcat sau telefoane care valorează cât 2-3 salarii minime pe economie.
 
Și uite așa românul a intrat într-o altă horă a cumpăratului în exces, fără cap. Sunt reduceri, unele sunt pe bune și chiar merită, dar trebuie să fii foarte norocos și să știi să îți verifici prețurile în platformele special create pentru astfel de situații. Dacă nu, poți lua țeapă legal și să rămâi și cu datorie la site-ul de unde ai achiziționat produsul.
 
Am văzut că anul acesta nu s-au mai aruncat cu oferte de 90%, fiind chiar produse reduse cu 13 lei, sub emblema de Black Friday. Adică unii au stat și au strâns bani pentru cumpăraturi maraton și se trezesc cu o reducere de 13 lei. Poate fi, într-adevăr, puțin frustrant, dar asta este realitatea reducerilor.
 
Produsele nu sunt reduse cu mii de lei, ci cu maxim câteva sute de lei. Nu sunt la jumătate de preț, poate doar într-un număr limitat.
 
Și zic asta ca o persoană care în ultimele 2 luni am urmărit mai multe produse și cum le-a evoluat prețul. Vina nu este a comerciantului care vine pe piață cu astfel de oferte, ci a cumpărătorului când nu știe să fie cumpătat și nu are o cultură financiară bogată în a-și gestiona bugetul.
 
Nu poți cumpăra produse de care nu ai nevoie, cu bani pe care nu îi ai. Asta înseamnă că te afunzi în datorii și nu ai niciun beneficiu în urma achiziției.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii