Editorial Cum să supravieţuieşti cu 2 lei pe zi şi să trăieşti bine!
Editorial: Cum să supravieţuieşti cu 2 lei pe zi şi să trăieşti bine!
15 Dec, 2015 00:00
ZIUA de Constanta
4558
Marime text
În România, doar parlamentarii, senatorii, primarii, directorii de instituţii şi funcţionarii corupţi o duc bine. Restul abia reuşesc să supravieţuiască de la o lună la alta. Spre exemplu, o parte din pensionari sunt nevoiţi să îşi ducă traiul cu pensia minimă garantată, care este de 400 de lei pe lună.
Dar asta nu e nimic pe lângă declaraţiile noului ministru de Finanțe din guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș, Anca Dragu. Acum o săptămână, oficialul ministerului le-a transmis românilor că nu merită să le mărească salariul minim pe economie de la 1.050 la 1.200 de lei de la 1 ianuarie 2016, deoarece în Brazilia și India oamenii lucrează și pe 2 lei pe zi! Adică, mai pe româneşte, trăiţi, fraierilor, cu 2 lei!
Tehnocrata de la Finanțe venită de la FMI le-a transmis românilor că trăiesc deja prea bine, în loc să ia în calcul că şi românii merită să ajungă să aibă venituri la nivelul Uniunii Europene. Din păcate, constatăm că adevăraţii noştri duşmani sunt chiar cei care ne conduc. Revenind la Anca Dragu, amintim că aceasta a încercat să dreagă busuiocul, explicând, printr-un comunicat de presă, decizia de a nu majora salariul minim pe economie de la 1 ianuarie 2016: „Nu spunem, în acest moment, că va fi o creștere sau că nu va fi o creștere, ci spunem că am început o analiză să vedem eventualele etape în care ar putea crește salariul minim în 2016 și ce impact ar avea asupra sectorului privat, pentru că poate fi un efect de reducere a competitivității firmelor românești, astfel încât acestea să fie nevoite să renunțe la o parte dintre salariați sau să-și reducă producția sau exporturile. Ar putea îndepărta investitorii în anumite sectoare de activitate, de asemenea, ar putea avea un efect ascuns de migrare a forței de muncă din zona albă în zona gri sau neagră. Creșterea salariului minim îi poate afecta și pe noii intraţi pe piața de muncă, pe tineri, sau pe angajații cu calificare redusă“.
Adică, mai pe scurt, Guvernul a îngheţat salariul minim pe economie la 1.050 de lei, deşi vechiul executiv promisese majorarea acestuia la 1.200 de lei de la 1 ianuarie 2016. În consecinţă, tot mai mulţi tineri vor alege să plece în ţările dezvoltate, acolo unde nivelul salarial este mult mai mare decât cel din România.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii