Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:16 18 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial După faptă și răsplată, proverbul care ar trebui folosit pentru sportivii medaliați ai României de la JO 2024

ro

18 Oct, 2024 17:00 132 Marime text
  • Ieri, 17 octombrie a.c., presa sportivă publica lista de sume propuse pentru premierea personalului FRC și, bineînțeles, pentru canotorii de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, transmisă către Comitetul Olimpic Sportiv Român
  • Fostul ministru al Tineretului și Sportului, Eduard Novak, s-a arătat indignat de sumele care sunt alocate sportivilor față de ce premii au fost propuse pentru staff-ul tehnic. Mai mult, el a numit-o responsabilă pe Elisabetă Lipă, șefa Agenției Naționale pentru Sport, pentru această situație
 
Ne-am obișnuit ca în România să ne întâlnim cu tot felul de anomalii care apar în orice sector, la orice nivel, iar ultima dintre aceste anormalități a apărut la nivelul Federației Române de Canotaj.
 
Ieri, 17 octombrie a.c., presa sportivă publica lista de sume propuse pentru premierea personalului FRC și, bineînțeles, pentru canotorii de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, transmisă către Comitetul Olimpic Sportiv Român.
 
Fostul ministru al Tineretului și Sportului, Eduard Novak, s-a arătat indignat de sumele care sunt alocate sportivilor față de ce premii au fost propuse pentru staff-ul tehnic. Mai mult, el a numit-o responsabilă pe Elisabetă Lipă, șefa Agenției Naționale pentru Sport, pentru această situație.
 
În replică, fosta canotoare a declarat că sumele din acel tabel reprezintă doar o simulare și după ce vor fi verificate de COSR și vor fi în formă finală, atunci vor fi aprobate în Comitetul Executiv al Federației.
 
După spusele ei, atunci acea sumă abracadabrantă stipulată de 162.000 de euro nu este, de fapt, premiul bănesc doar pentru contabilul-șef.
 
Este scenariul normal, până la urmă. Nu se poate ca un angajat pe această funcție (fără să critic această meserie) să aibă parte de o recompensă mai mare decât cea a lui David Popovici, care a primit 140.000 de euro pentru medalia de aur de la natație, performanță unică în istoria natației autohtone la masculin.
 
În acest sens, sumele finale pentru premiere ar trebui să încline către sportivi, mai ales că ei au adus cinci din cele nouă medalii obținute de România la JO 2024. Canotajul ne-a reprezentat cel mai bine din acest punct de vedere la Paris, la acest lucru contribuind, fără urmă de îndoială, și antrenorii și ceilalți angajați din staff, dar, indubitabil, sportivii aliniați la start în acele probe care au ținut românii cu sufletul la gură, care au avut cele mai mari emoții, care au depus o muncă extrem de grea pentru a ajunge până în acel punct, merită cele mai consistente premii.
 
Citește și:
Editorial Să fii autentic este mai bine decât să fii perfect!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii