Editorial Exercițiu de imaginație. Viața ideală. Care este cea mai mare dorință a ta?
Editorial: Exercițiu de imaginație. Viața ideală. Care este cea mai mare dorință a ta?
20 Sep, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
3764
Marime text
- Suntem suma tuturor conversațiilor pe care le-am purtat, a cărților pe care le-am citit, a oamenilor pe care îi iubim, a visurilor și idealurilor noastre.
Obiceiurile noastre zilnice ne definesc. Acțiunile de azi sunt o treaptă către mâine. Adăugăm cărămidă cu cărămidă, pentru a clădi acel om la care visăm să fim.
Scriitorul american Brian Tracy a adresat o întrebare importantă: Care este singurul vis semnificativ pe care ai îndrăzni să ți-l făurești dacă ai ști că nu-l poți rata?
Ia o foaie de hârtie și scrie ca titlu „viața ideală”. Creează-ți o listă cu tot ceea ce ai vrea să fii, să faci sau să ai dacă nu ai avea niciun fel de limitări. Lasă-ți liberă imaginația în timp ce scrii.
„Există o lege în psihologie potrivit căreia dacă îți poți forma în minte o imagine a ceea ce dorești să devii și o menții acolo un timp suficient de lung, vei ajunge curând așa cum ai gândit”-William James.
Cea mai groaznică credință auto-limitativă este sentimentul de „nu sunt suficient de bun”.
Mulți oameni care au ajuns bogați și cunoscuți au avut această problemă, însă nu s-au lăsat doborâți.
Faimosul prezentator TV, Steve Harvey, a mărturisit că în copilărie era bâlbâit. Atunci când a fost întrebat la școală ce vrea să devină când va fi mare, el a spus în fața întregii clase că își dorește să apară la televizor. Profesoara a râs de el și l-a umilit, spunându-i că e imposibil să ajungă acolo, având în vedere că nici măcar nu poate să vorbească. Harvey a povestit în cadrul unui interviu că după ce a devenit faimos, i-a trimis în fiecare an câte un televizor acelei profesoare, ca să fie sigur că îl poate vedea pe micul ecran.
O dorință sau o speranță care nu are un obiectiv bine definit va rămâne doar o fantezie.
Primul pas este să hotărăști exact ceea ce vrei. Deși la prima vedere poate părea ceva simplu, este de fapt cel mai important pas. Oamenii care își setează țeluri clare au mai multe șanse de reușită și pot realiza aproape orice.
Al doilea pas este stabilirea unui plan de bătaie pentru a ajunge acolo. Trebuie să fim conștienți de munca și sacrificiile pe care va trebui să le facem pentru a ne îndeplini obiectivele. Scrie un plan detaliat cu toate lucrurile pe care va trebui să le faci pentru a ajunge acolo unde îți dorești.
Imaginează-ți că ai în fața ta două scări. Una are doar câteva trepte mari, iar cealaltă are zeci de trepte mici. Pe care o vei alege? Majoritatea vor fi tentați inițial să o aleagă pe cea cu trepte mai puține. Dacă ne uităm mai bine, vom realiza că acele zeci de trepte sunt foarte ușor de urcat, pentru că reprezintă pași mici către scopul final.
Obiective mici, zilnice, care ne duc acolo unde vrem să ajungem. Dacă setăm obiective foarte mari fără a avea un plan, ne vom simți copleșiți deoarece acel scop poate părea imposibil de atins. Astfel, vor exista mai multe șanse să renunțăm.
Dacă îți setezi un obiectiv și nu treci la acțiune pentru a-l îndeplini, acesta va rămâne doar un vis.
Imaginează-ți gustul dulce al victoriei!
„Imaginaţia este mai importantă decât cunoaşterea. Întrucât cunoaşterea este limitată, în timp ce imaginaţia îmbrăţişează întreaga lume, stimulează progresul, dând naştere evoluţiei.”-Albert Einstein.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii