Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 11 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Fotbalul pus pe primul plan, înaintea banilor

ro

11 Oct, 2024 17:00 173 Marime text

 
  • Ideal ar fi ca, odată prins un tren, să încerce să stea cât mai mult în el, să facă tot ce ține de ei, să tragă de ei, să lase de la ei, pentru că se pot confrunta cu tot felul de situații, sportive și extra-sportive.
 
Fotbalistul Ianis Hagi a dovedit cât de important este pentru el fotbalul, pe care îl pune pe primul loc, înaintea banilor.
 
Ajuns, pe nedrept, la echipa a doua a lui Glasgow Rangers, din cauze extra-sportive (s-a vorbit de o clauză contractuală, prin care, dacă internaționalul român de 25 de ani ajungea la un anumit număr de meciuri, salariul urma să-i crească), Ianis a avut o atitudine profesionistă și s-a conformat deciziei, s-a integrat programului de la echipa satelit, pentru care a și jucat, totul pentru a rămâne la club și a reuși să revină în prim plan, la prima echipă.
 
Ceea ce s-a și întâmplat, după ce fotbalistul a făcut un sacrificiu financiar, renunțând, s-a spus, la suma cu care urma să-i fie mărit contractul dacă ar fi bifat 100 de meciuri la Glasgow Rangers. Într-o perioadă în care tot mai puțini jucători români reușesc la echipe din campionate din fotbalul dezvoltat al Europei, Ianis a făcut ce ar trebui să facă toți, să lupte, să nu renunțe și să aibă o mentalitate profesionistă. Să fie dispus la sacrificii și să se gândească în primul rând la carieră la un nivel cât mai înalt și nu la bani.
 
Sunt multe exemple de fotbaliști români care, plecați în străinătate, nu au reușit ori nu au atins nivelul așteptat. Nu comentez cauzele, pentru că sunt multiple, dar ideal ar fi ca, odată prins un tren, să încerce să nu coboare din el la prima stație, pentru că nu au prins loc și e înghesuială pe culoar. Să dea din coate și să încerce să avanseze ori să aștepte cu răbdare o oportunitate. Să facă tot ce ține de ei, să tragă de ei, să lase de la ei, pentru că se pot confrunta cu tot felul de situații, sportive și extra-sportive. Îmi vin în minte câteva nume de jucători, care, după ani, au recunoscut să au făcut o greșeală atunci când au plecat de la echipele mari la care ajunseseră, la un moment dat.
 
Fiul lui Gheorghe Hagi a gestionat bine episodul prin care a trecut la Glasgow Rangers, cu echipa a doua, arătând o mentalitate sănătoasă, dar și cât de mult prețuiește fotbalul.

Citește și:
 
Ianis Hagi, brățară personalizată primită la echipa națională. Cine i-a oferit-o
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii