Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:36 20 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Imunitatea parlamentară, barieră între Justiţie şi politicieni. 73 de senatori, părtaşi prin vot la moartea lui Gigină

ro

22 Sep, 2016 00:00 2787 Marime text
România a mai pierdut o ocazie de a face un pas spre normalitate. În cursul zilei de luni, la Palatul Cotroceni parlamentarii au făcut un nou abuz asupra Justiţiei. Dragii noştri aleşi au refuzat categoric cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de a încuviinţa începerea urmăririi penale împotriva fostului ministru Gabriel Oprea pentru ucidere în culpă, în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină.
Dosarul a fost deschis după decesul agentului, din 20 octombrie 2015, produs în urma unui accident de circulaţie.
 
Din nou, imunitatea parlamentară a devenit o barieră între politicieni şi popor, între corectitudine şi greşeală, între Justiţie şi politicieni. 73 de senatori au considerat că DNA nu e demnă şi n-are dreptul să-l cerceteze pe Oprea, rămas astfel în libertate. Aşa cum se arată şi într-un comunicat al DNA, „voința exprimată de majoritatea senatorilor față de cererea formulată de procurori înseamnă că actul de justiție nu mai poate fi înfăptuit”. Cu alte cuvinte, tu, dragă senatorule, te interpui între Justiţie şi victimă, spunând că aici se opreşte cercetarea, că nu va fi găsit niciun vinovat, că nu va plăti nimeni pentru moartea unui poliţist! O mamă şi-a pierdut în mod nedrept fiul în seara zilei de 20 octombrie 2015! Şi nimeni nu plăteşte pentru asta!
 
Privind din aceeaşi perspectivă, observăm că Oprea este mai presus de lege, într-o ţară care se vrea a fi democratică, un stat de drept în care vinovăţia este stabilită de o autoritate, nu de colegii vinovatului, în acest caz, cei 73 de senatori, părtaşi şi ei la moartea lui Gigină prin acest vot strigător la cer.
 
Acest vot este rezultatul unei indiferenţe totale a senatorilor faţă de noi, fraierii care i-am ales! Şi reprezintă fidelitatea faţă de colegul lor, vicepremierul Oprea, care s-a ascuns în spatele argumentului potrivit căruia el nu este vinovat pentru moartea poliţistului, întrucât se afla pe bancheta din spate a maşinii. De ce avea nevoie de o coloană oficială în acel moment? Care era scopul acelei coloane oficiale? De unde se întorcea, căci sigur nu era o misiune care „ardea”! Cu siguranţă, la aceste întrebări nu vom mai primi un răspuns! DNA are însă răspunsul în probele ataşate dosarului: „Încălcând dispoziţiile legale care reglementează însoţirea demnitarilor, ministrul de interne Oprea Gabriel a dispus, pentru sine, să beneficieze de însoţire cu echipaje de poliţie rutieră cu titlu permanent, ca aceste echipaje să fie formate atât dintr-un autoturism de poliţie rutieră (un agent şi un ofiţer de poliţie rutieră), cât şi dintr-o motocicletă a poliţiei rutiere”.
 
În altă ordine de idei, în cele mai mari oraşe din ţară sunt anunţate astăzi proteste, semn că furia oamenilor iese la suprafaţă. De altfel, ca om simplu, nu poţi manifesta decât compasiune faţă de mama poliţistului şi revoltă faţă de votul senatorilor. Aceasta este România anului 2016! O ţară în care Justiţia nu îşi poate face treaba, fiind cu mâinile legate, prin votul parlamentarilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii