Editorial Învingător pe scenă în scaunul cu rotile. Destinul potrivnic poate fi învins!
Editorial: Învingător pe scenă în scaunul cu rotile. Destinul potrivnic poate fi învins!
27 Nov, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
3477
Marime text
- Gabriel Moise e o persoană cu dizabilități, care se deplasează cu ajutorul cârjelor.
- Tânărul de 28 de ani e sportiv la CS Farul Constanța și a devenit vicecampion mondial la categoria „Wheelchair Men's Bodybuilding Open“, concurând la culturism, în scaunul cu rotile.
- Gabriel a cucerit argintul mondial în doar primul său an de participare competițională! În 2021, anterior Mondialelor, el ieșise și campion național și ocupase locul întâi la Cupa Europeană.
Sportivul Gabriel Moise, component al secției de culturism și fitness a CS Farul Constanța, e un model și un exemplu. Faptul că, recent, a devenit vicecampion mondial, la competiția desfășurată în Spania, la Santa Susanna, constituie din start o performanță însemnată. Iar, dacă vă spun că tânărul de 28 de ani este o persoană cu dizabilități, care a cucerit argintul mondial la categoria „Wheelchair Men's Bodybuilding Open“, concurând în scaunul cu rotile, reușita sa capătă o altă dimensiune, care merită subliniată.
Un scurt istoric al acestui caz aparte. Gabriel s-a născut normal, numai că, pe la șapte - opt luni, a contactat poliomelită, iar, la un moment dat, la un an și opt luni, lucrurile s-au agravat, băiețelul intrând în comă. A fost transportat de urgență cu elicopterul la București, iar, când a ieșit din comă, s-a trezit paralizat de la brâu în jos. Au urmat tratamente costisitoare și sesiuni de recuperare, în țară, dar și în străinătate (Japonia, SUA), ajungându-se ca, în momentul de față, la 28 de ani, Gabriel să recupereze 70-80% dintre funcțiile piciorului stâng, dar și bazinul, pe când piciorul drept e în continuare afectat. Tânărul se deplasează cu ajutorul cârjelor.
Faptul că destinul i-a fost potrivnic nu l-a împiedicat însă pe Gabriel să lupte. Și încă cum, precum un gladiator! Nu numai că, datorită unei voințe de fier, a ambiției și a puterii sale de a nu renunța, a ajuns la un anume nivel de recuperare medicală, dar s-a apucat și de sport și s-a ținut de el, devenind vicecampion al lumii! Fiind obligat de boală la sedentarism, Gabriel devenise obez, iar, pe la 14 - 15 ani, avea 80 de kilograme. Nemulțumit, el a decis să corecte situația. L-a însoțit la sala de antrenament pe tatăl său, care era boxer, și s-a îndrăgostit iremediabil de exercițiile cu greutăți pentru dezvoltarea musculară specifice culturismului. El practică acest sport adaptat situației, adică își antrenează grupele musculare de la brâu în sus și puțin piciorul stâng, cât se poate. De subliniat: Gabriel a devenit vicecampion mondial în doar primul său an de participare competițională! În 2021, anterior Mondialelor, el ieșise și campion național și ocupase locul întâi la Cupa Europeană (la Sibiu).
Având în vedere toate acestea, repet, Gabriel e un model și un exemplu. Tânărul stabilit la Constanța, dar originar din Călărași, ne arată că, în viață, nimic nu e imposibil. El trebuie să fie o sursă de inspirație pentru cei ce renunță ușor, care nu-și fixează ținte în viață și care cedează în fața primului obstacol, învinși de comoditate ori de tentațiile cotidiene. Acestea sunt tot mai multe și se pricep de minune să umple timpul liber, mai ales la vârstele fragede. Depinde de fiecare dintre noi dacă și cum le depășim și, de asemenea, dacă ne fixăm un țel și cum luptăm pentru el.
Citește și:
Ministerul Tineretului și Sportului
Diplomă de merit și pentru Gabriel Moise, de la CS Farul Constanța, vicecampion mondial (GALERIE FOTO)
Editorial
Eu sunt cinci! Exemplul Mihaelei Jeremic, o învingătoare. Și-n sport, și-n viață
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii