Editorial Jocul de-a du-te-vino, într-o vacanță care nu-i. Profesori-elevi-părinți se simt insultați de aceste experimente
Editorial: Jocul de-a du-te-vino, într-o vacanță care nu-i. Profesori-elevi-părinți se simt insultați de
08 Apr, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
7409
Marime text
În opinia ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, era nevoie de această vacanță prelungită cu încă două săptămâni din următoarele motive: pe de o parte, pentru că și la această oră se vorbește despre INECHITATE, în sensul că nu toți elevii dispun, NICI LA ACEASTĂ ORĂ, de tehnologie pentru a putea participa la cursurile online; pentru că se speră ca numărul cadrelor didactice vaccinate să crească „fulminant” până pe 4 mai; pentru că se dorește legalizarea introducerii testării non-invazive, dar mai ales pentru că anumiți specialiști au prognozat că în luna aprilie răspândirea virusului va atinge un vârf. „Am avea șansa ca aceste zile în plus de vacanță să se transforme în zile de prezență fizică la început de mai sfârșit de iunie”, afirma ministrul Cîmpeanu
Strategia celor patru săptămâni de vacanță era ca în primul interval să se bucure de Paște credincioșii catolici, după care două săptămâni să se treacă la cursuri remediale, iar ultima săptămână să fie rezervată credincioșilor ortodocși, pentru a sărbători Paștele.
Și uite așa, Inspectoratul Școlar județean Constanța a transmis în cursul acestei săptămâni două comunicate „izvorâte” din cele mai bune intenții ale ministrului. Primul reamintește de Programul național pilot de tip Școala după școală (ȘDȘ), pentru elevii până la clasa a VIII-a inclusiv, care la nivelul județului Constanța pune la dispoziția celor interesați 32 de centre în mediul rural (170 elevi nivel primar și 90 de elevi nivel gimnazial) și 21 de centre în mediul urban (2143 de elevi nivel primar și 1157 de elevi nivel gimnazial).
Așadar, pe durata vacanțelor se pot desfășura activități remediale cu prezență fizică, atât pentru elevii înscriși în ȘDȘ, cât și pentru elevii din clasele liceale în cadrul subproiectelor finanțate prin Proiectul privind învățământul secundar-ROSE.
Cel de-al doilea comunicat anunță organizarea, săptămâna viitoare, a simulărilor județene pentru Evaluare Națională și Bacalaureat, după cum urmează:
•14-15 aprilie 2021- simulare evaluare națională pentru absolvenții clasei a VIII-a;
•20, 21, 22 aprilie 2021- simulare examen de bacalaureat național.
Ca să nu mai vorbim de haosul creat în învățământul preșcolar – ba nu avem nicio grădiniță deschisă, ba de săptămâna viitoare se deschid majoritatea.
Va să zică avem o vacanță de patru săptămâni, care nu sunt decât două, pentru că în celelalte două unele clase pot face ore în continuare, cu prezență fizică, ba chiar se vor organiza simulări județene, tot cu prezență fizică, iar grădinițele se vor deschide... evident cu prezență fizică.
Ceva îmi scapă... E vacanță sau nu e vacanță? Profesorii ce trebuie să înțeleagă din toată această brambureală? Părinții ce vină au că nu există o coerență și că toate deciziile par să se ia politic, la presiunea unora și altora? Cât despre elevi, ferice de cei care nu sunt în anii terminali și care zilele acestea au plecat cu părinții la sky, că tot îi ajută vremea... Dar nu și vremurile! Ducă-se naibii de COVID!
Citește și:
Și profesorii sunt oameni, resimt oboseala și lipsa interacțiunii directe cu elevul
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii