Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
13:05 27 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial La începutul lunii octombrie avem referendum. La ce întrebare trebuie să răspundă românii

ro

24 Sep, 2018 00:00 3336 Marime text
În ultimele săptămâni, un subiect intens dezbătut pe internet, în special pe reţelele de socializare, este cel al referendumului pentru redefinirea familiei. Lumea este împărţită, cum altfel, în două tabere, una care nu este de acord cu acest referendum şi o alta care îndeamnă cetăţenii să iasă în număr cât mai mare la vot pentru ca referendumul să fie validat.
 
Acelaşi lucru se întâmplă şi politicienii care nu stau deoparte şi cu fiecare ocazie aleg să îşi spună părerea în legătură cu acest referendum, unii mai diplomaţi, pentru a nu-şi supăra alegătorii ce ar putea face parte din tabere diferite.
 
Guvernul a decis ca referendumul privind redefinirea familiei să aibă loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7.00 şi 21.00. 
 
De departe un subiect ce ar trebui analizat în profunzime ar fi întrebarea care le va fi adresată cetăţenilor şi la care aceştia trebuie să răspundă cu „da“ sau „nu“. Mai exact, Guvernul a decis ca întrebarea ce va fi tipărită pe buletinele de vot să fie: „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?“
 
Oare câţi dintre cetăţenii României sunt la curent cu varianta Legii de revizuire a Constituţiei României adoptată de Parlament? Cu siguranţă, numărul celor care ştiu concret la ce se referă întrebarea este mult mai mic decât numărul alegătorilor înscrişi pe listele electorale.
 
Zilele trecute, un post TV a efectuat un sondaj pe stradă, atât în mediul urban, cât şi în cel rural, pentru a verifica dacă românii ştiu la ce se referă întrebarea aleasă de Guvern pentru acest referendum. Aşa cum era de aşteptat, foarte puţini au fost cei care au ştiut la ce modificare a Constituţiei se referă întrebarea propusă de Guvern.
 
Mai mult, la ţară, oamenii care sunt prinşi mai mult cu treburile de zi cu zi au sperat că după acest referendum o vor duce mai bine ca până acum. Cu această speranţă au rămas oamenii gospodari care de ani buni speră să se schimbe ceva în România.
 
Pe de altă parte, pentru a organiza acest referendum, Guvernul a alocat suma de 163,712 milioane de lei, bani despre care o bună parte dintre români consideră că ar fi fost necesari în alte domenii, cum ar fi sănătatea sau învăţământul.

 
Rămâne de văzut ce se va întâmpla după cele două zile în care se va desfăşura referendumul şi dacă oamenii vor fi convinşi să iasă din case pentru a merge la secţia de votare şi a-şi exercita dreptul de vot.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii