Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Mamaia, cel mai atipic podium de defilare

ro

10 Jun, 2014 00:00 2093 Marime text
Cu toate că sezonul estival nu s-a deschis încă pe deplin, nici vremea, dar nici lucrările de reamenajare și modernizare a stațiunii în continuă desfășurare nefiind tocmai prielnice, odată ce mercurul din termometre a început să urce, nelipsitul spectacol de modă nu a întârziat să apară. Astfel că nu au trecut decât câteva zile și cea mai cunoscută stațiune a rivierei românești a devenit deja un spațiu inedit de defilare pentru modelele mai mult sau mai puțin autohtone. Ținute demne de podiumuri internaționale sau cu eticheta „Made in China”, asortate cu încălțări cu tocuri de 15 centimetri, toate își croiesc țanțoșe calea prin praf și moloz spre cele mai „de fițe” localuri. Dar drumul până la cluburile luxoase este lung și anevoios, domnișoarele făcându-și cu greu loc printre materiale de construcții, peturi și resturi alimentare, defilarea pe podiumul „Mamaia” devenind, astfel, un captivant spectacol cu exerciții de echilibristică și curse cu obstacole.
Câțiva pași mai departe, aceleași contraste. Pentru a ajunge pe una dintre plajele liniștite cu nisip fin, strălucitor și baldachine relaxante, trebuie să treci mai întâi de marea de oameni care fac plajă printre pubelele supraîncărcate, amplasate pe nisip, înconjurați de propriile gunoaie și coji de semințe. Costumele de baie de mii de lei, ce evidențiază bronzul perfect obținut la salon, sunt despărțite de doar câțiva metri de acest peisaj parcă desprins dintr-o caricatură, dar toți actorii acestui inedit spectacol trăiesc de parcă cealaltă jumătate nici nu ar exista.
Și cum Mamaia nu este cel mai tipic podium de defilare, așa cum am menționat, nu pot să nu amintesc și de cei care nu defilează la pas, ci își etalează bronzul și accesoriile de la volanul bolizilor de mii de euro, cu motoare turate la maximum, pe tranșeele din stațiune.
În concluzie, Mamaia este stațiunea tuturor paradoxurilor, contrastelor și opozițiilor posibile, unde luxul conviețuiște în totală armonie cu decăderea și mizeria, pacea perfectă fiind obținută prin ignoranță și nepăsare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii