Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:37 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Nu striviți corola de minuni a litoralului...

ro

28 Jun, 2024 17:00 785 Marime text
  • Suntem o destinație iubită de români și străini, dar nu iubim locul odată ajunși aici
 
Litoralul românesc este un adevărat bibelou ținut în brațe de toate asociațiile și firmele care au un interes să câștige un ban din turism. Și nu zic că nu au dreptate. Avem o mare superbă, plaja este incredibilă și se întinde pe o suprafață mare, iar activitățile posibile ce le putem avea pe lângă bronz și bălăceala sunt destule.
 
Dobrogea este superbă cu totul, păcat că o strică oamenii.
 
Spun asta asumat de faptul că am fost zilele astea să mă plimb mai mult pe litoral. La Eforie, în plină stațiune, mai multe persoane și-au împărțit pumni și picioare, în altă stațiune se repetă scenariul. Mergi prin Mamaia și te împiedici de cerșetori care cer bani invocând un motiv hilar – am venit la mare cu familia și nu am bani să mă întorc. Și o țin așa toată vara până strâng o mică avere.
 
Nu mai vorbesc de mizeria lăsată după fiecare petrecere, fie că e pe nisip sau pe lângă nisip.
 
Suntem o destinație iubită de români și străini, dar nu iubim locul odată ajunși aici. Îl pângărim cu mizerie și atitudine de golan și îi facem astfel reclamă negativă.
 
Hai să vorbim de vestigiile pe care le putem vizita, de nisipul find in stațiuni, de liniștea din sudul litoralului, de nopțile de distracție din Mamaia. Mai avem loc de cei care pun buline negre pe stațiune?
 
Mulți dau vina pe media că nu este promovată stațiunea X pe litoral cum trebuie că punem doar lucrurile negative în evidență. Păi câți dintre voi vă asumați să vă luați turiștii de la hotel? Câți aveți excursii planificate prin Dobrogea la principalele atracții? Sau nu asta e important.
 
Litoralul românesc este superb și merită vizitat! Dar să îl și respectăm...
 
Citește și

Blocaj în trafic pe drumul spre Agigea, Eforie, județul Constanța. Weekend aglomerat înainte de Neversea(FOTO+VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii