Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 31 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Oraș scăldat de mare, caut bazin olimpic!

ro

31 Jul, 2024 17:00 300 Marime text
 
  • Tocmai la Constanța, la malul mării, unde un bazin olimpic ar apărea atât de firesc, potrivit specificului locului, acesta nu există.
 
Performanțele extraordinare înregistrate de înotătorul român David Popovici la Jocurile Olimpice Paris 2024 (și nu numai acolo) ne-au entuziasmat pe toți. Ca de fiecare dată, marile succese sportive transmit, ca un seism, o undă de șoc, la nivel de entuziasm, în rândul copiilor și nu numai, legat de sportul respectiv.
 
Toți puștii vor să fie David Popovici, toți vor să facă natație sau să meargă în orașul lor să asiste la un concurs de înot, în care să-și vadă idolul și să se bucure, pe viu, de atmosfera unei mare întreceri, națională sau internațională.
 
Entuziasmul care scade vertiginos
 
La Constanța însă, acest entuziasm scade vertiginos, până la stadiul de dezamăgire, întrucât aici, la malul mării, într-un oraș așa de mare și de important, oraș-port, scăldat de apele mării, nu există un bazin olimpic de natație, de 50 de metri! Care să le ofere copiilor și tuturor iubitorilor de înot oportunități importante, sub toate aspectele: de la prezența în bazin, pentru sănătate, pregătire pentru sportul de performanță și, mai ales, găzduirea de întreceri oficiale.
 
Au loc doar competiții amicale, de casă
 
La ora actuală, în municipiul Constanța sunt bazine de înot de dimensiuni reduse (25 m), care nu pot găzdui și competiții oficiale din calendarul Federației Române de Natație și Pentatlon Modern ori din cel internațional. Au loc doar competiții amicale, de casă. Cele mai importante sunt bazinul de la Palatul Copiilor Constanța, bazinul Atena Swin Center (din proiectul de natație dezvoltat de medaliatul olimpic Răzvan Florea) și bazinul „Gheorghe Oancea“ - scafandri. În această situație, performanțele înotătorilor constănțeni care folosesc aceste bazine ori altele sunt cu atât mai însemnate.
 
Totul e la nivel de amintire
 
Într-o Constanță care suferă serios la capitolul infrastructură sportivă, nici situația la nivelul natației nu face, din păcate, notă discordantă. Totul e la nivel de amintire: bazinul olimpic care a funcționat odată la hotelul „Parc“ sau fosta piscină descoperită din „Badea Cârțan“, care ajunsese un focar de infecție, iar acum e teren viran. La nivel administrativ sau de autoritate locală s-a tot vorbit de construirea la Constanța a unui bazin olimpic, însă, deocamdată, din diferite motive, acesta se lasă așteptat. Ceea ce nu face decât să sporească dezamăgirea că în alte orașe din România s-au ridicat asemenea obiective sportive și tocmai la Constanța, la malul mării, unde un bazin olimpic ar apărea atât de firesc, potrivit specificului locului -  nu! 

Citește și:
 
Constanţa. Imagini de coşmar
În mizeria din fostul bazin de înot din „Badea Cârţan“ se „antrenează“ acum raţele (galerie foto + video)

 
Cum arată fostul bazin de înot de pe strada Badea Cârțan din Constanța! Imagini surprinse din dronă (FOTOREPORTAJ+VIDEO)
 
Încă un pas bifat pentru construirea viitorul bazin olimpic la Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii