Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 16 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Reciclarea ambalajelor cu garanție, sursă de venit pentru familiile sărace! Copii trimiși la adunat pet-uri și doze de pe străzi

ro

16 Aug, 2024 17:00 247 Marime text
  • Oamenii renunță rând pe rând la recuperarea garanției din cauza problemelor întâmpinate la aparatele montate în special la marile magazine, iar de acest fapt profită cei care au făcut din reciclare o sursă de venit.
Demarată la finele anului 2023, campania de reciclare a ambalajelor cu sigla SGR s-a dorit a fi un real succes. Cu toate că reprezentanții Ministerului Mediului o văd astfel, realitatea este cu totul alta.

Oamenii renunță rând pe rând la recuperarea garanției din cauza problemelor întâmpinate la aparatele montate în special la marile magazine, iar de acest fapt profită cei care au făcut din reciclare o sursă de venit.

În urmă cu câteva săptămâni, în județul Constanța a fost viral cazul a patru copii din localitatea Mereni care au fugit de acasă și au umplat singuri prin stațiuni pentru a aduna astfel de ambalaje. Cu toate căî vorbim despre copii cu vârste destul de mici, de la 7 la 12 ani, părinții nu au cerut ajutorul polițiștilor decât după câteva zile.

Oamenii legii s-au mobilizat la acea dată, au demarat cercetările imediat, a fost transmis și mesaj Ro-Alert cu semnalmentele micuților pentru ca aceștia să fie găsiți cât mai repede.
 
Din fericire totul s-a terminat cu bine, micuții fiind găsiți și predați părinților. Oamenilor legii le-au povestit că în tot acest timp au umblat prin stațiuni pentru a aduna ambalaje cu garanție și a câștiga bani.

Cazul nu este unul singular, din ce în ce mai mult fiind vizibile familiile cu copii care verifică minuțios toate coșurile de gunoi stradale în căutarea unui astfel de ambalaj.

Nu doar la Constanța se întâmplă acest lucru, astfel de persoane fiind des întâlnite cu sacii imenși în special în zonele turistice unde oamenii din comoditate preferă să renunțe la ambalaje după golirea conținutului.

Am văzut situații în care părinții stau cu sacul uriaș pe o bancă și așteaptă ca micuții să aducă ambalajele recuperate.

Nu este o noutate că această reciclare a devenit o sursă de venit pentru familiile sărace și care preferă astfel să câșige bani frumoși din adunarea ambalajelor.

Nu doar familiile sărace aleg să câștige un ban din această reciclare. Chiar și artistul Mihai Trăistariu se lăuda zilele trecute că reușește să câștige câteva mii de lei pe luni din adunarea ambalajelor cu garanție de pe plajă.
 
Citește și. 

Societatea Returo Sistem Garanţie Returnare SA a închiriat o locație în Constanța. Iată de la cine
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii