Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:28 09 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Reguli stricte pentru noul an școlar. Nimic nu va mai fi ca altădată

ro

15 Aug, 2020 00:00 3809 Marime text
  • Noul an școlar ar trebui să înceapă pe 14 septembrie și vine cu o serie de reguli stricte pentru a limita răspândirea coronavirusului.
 
Potrivit datelor de până acum, școala va începe pe 14 septembrie, unitățile de învățământ urmând să funcționeze după trei scenarii: scenariul verde presupune ca toți elevii să revină, fizic, la cursuri; scenariul galben presupune ca elevii să învețe atât online, cât și fizic, la școală, prin rotație; scenariul roșu înseamnă că toate orele se vor desfășura în regim online.
 
Pentru învăţământul online, Monica Anisie a declarat că vor fi achiziţionate peste 500.000 de tablete, cu fonduri din diverse surse.
 
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a anunțat că toți elevii de la clasa I până la clasa a XII-a vor purta măști în timpul orelor și în pauze.
 
De asemenea, înainte de ieșirea în recreație se vor dezinfecta pe mâini cu substanțele care vor fi puse la dispoziție la intrarea în sălile de clasă și atunci când se întorc din pauză vor proceda la fel.
 
Măsura purtatului măștii va rămâne obligatorie și în recreație fiindcă transmiterea este aerogenă și masca este cea mai sigură regulă, pentru că nu există certitudinea că elevii vor respecta distanța minimă de siguranță sanitară, a mai spus ministrul.
 
Totodată, toate şcolile trebuie să fie pregătite cu substanţe de dezinfecţie și cu dezinfectanţi care să se afle la dispoziţia cadrelor didactice şi a elevilor.
 
 
Premierul Ludovic Orban a precizat că s-a constituit un comitet interministerial care pregăteşte deschiderea anului şcolar.

 
Specialiștii sunt încă îngrijorați și susțin că un triaj zilnic va trebui să fie făcut acasă, chiar de părinți care să evalueze starea de sănătate, să ia temperatura copilul iar dacă are febră să nu fie dus la școală.
 
Șeful secției Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, doctorul Virgil Musta, consideră că este foarte important ca fiecare școală să evalueze riscul pentru că vor exista focare în școli, dar și în familie.
 
În scenariul în care un elev ar fi infectat cu COVID-19, clasa acestuia se va închide pentru 14 zile, timp în care colegii săi și ceilalți contacți stau în izolare. Pentru a se închide toată școala, trebuie să existe minimum 3 cazuri de infectare în 3 ture sau clase diferite.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii