Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:54 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Şcoala românească, între schimbare şi manuale pline de greşeli. Toate pe bani publici

ro

01 Sep, 2018 00:00 1991 Marime text
Peste puţin timp, clopoţelul va anunţa începerea unui nou an şcolar. Elevii se vor grăbi să se întoarcă în bănci, iar profesorii la catedră. Din păcate, noul an de învăţământ va începe cu hopuri: manualele  unice de istorie pentru clasa a VI-a şi manualule unice de geografie pentru clasa a VI-a sunt pline de greşeli. Şi nu unele minore, ci erori grave.
 
Şcoala românească pare aceeaşi, aşa cum a fost acum 10 ani, încremenită în zeci de proiecte, care se schimbă de la an la an şi care nu se mai finalizează. Niciun ministru al educaţiei n-a reuşit să facă ceva solid şi de perspectivă pentru şcoală. Toţi cei care s-au perindat pe la conducerea Ministerului Educaţiei au încercat să inoveze, să schimbe, să vină cu noi oportunităţi şi soluţii, însă şcoala a rămas săracă şi ineficientă. Vorbim de manuale digitale, în vreme ce unii copiii din şcolile rurale învăţă în condiţii insalubre, fără apă potabilă şi cu toaleta în curte.
 
Iată că şi anul şcolar 20180-2019 va începe cu o situaţie hilară. De data asta, este vorba despre manuale pline de greşeli. Ministerul Educaţiei a cerut retipărirea manualului unic de Geografie pentru clasa a VI-a, care este plin de erori. Costurile vor fi suportate de Editura Didactică şi Pedagogică, tot din bani publici. Până la corectarea greşelilor, vor avea manual doar elevii care pot folosi varianta digitală a acestuia.
 
Din păcate, greşelile descoperite în manualul unic de istorie pentru clasa a VI-a nu vor fi corectate. Deşi specialiştii au descoperit nenumărate erori în paginile cărţii, autorii au anunţat ca le vor corecta doar în varianta digitală. Astfel, pe băncile elevilor, vor fi manualele de istorie cu greşeli. Dar ce vor face elevii care nu au tablele şi laptopuri? Cei care nu apă potabilă în şcoală? Din ce vor învăţa?
 
Pentru a schimba ceva în învăţământul românesc, nu e suficient să avem dascăli dedicaţi meseriei şi copii inteligenţi. Mai este nevoie de un ministru bun, care, într-adevăr, să facă ceva pentru tânăra generaţie. Este nevoie de dăruire, de dorinţa de a schimba cu adevărat ceva în şcoala românească. Şi doar atunci, tânăra generaţie va avea puterea să schimbe ceva în ţara noastră, spre binele tuturor.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii