Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:02 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Simona Halep. Dragostea sa pentru tenis e prea mare pentru a fi înfrântă de ceva

ro

15 May, 2024 17:00 1101 Marime text

 
  • Simona Halep a preferat să continue la nivel profesionist în tenis, în defavoarea unui trai liniștit și confortabil, fără grijile și rigurozitatea pregătirii și a turneelor, așa cum alte sportive au ales, trecând prin diverse probleme, care le-au pus capăt carierelor.
 
Simona Halep ne arată pe zi ce trece că tenisul e viața ei, că iubește nespus acest sport și că nu este dispusă să renunțe la el, în ciuda tuturor loviturilor pe care le-a primit ca sportivă și a greutăților cu care s-a confruntat, în urma lungii absențe din circuit, cauzată de suspendarea bine-știută.
 
Fost număr unu mondial, sportivă cu, printre altele, 24 titluri la simplu în palmares, dintre care două trofee de Grand Slam, cu 579 de victorii și 239 de înfrângeri până acum în carieră și peste 40 de milioane de dolari câștiguri din tenis (potrivit statisticilor WTA), jucătoarea din Constanța a luat-o de la început, de jos, după ce TAS i-a redus suspendarea de la patru ani la nouă luni, ceea ce a readus-o în turnee. Acum e doar pe locul 1.149 în lume, accidentările nu au ocolit-o după ce a revenit în competiții și, în plus, are nevoie de wild-card-uri pentru a participa la turnee, dar acestea nu o împiedică pe Simona să-și urmeze visul în tenis, în continuare, cu aceleași dorință și pasiune ca la începuturile carierei sale. 
 
Răbdarea pe drumul revenirii e fără margini

Simona a preferat să continue la nivel profesionist în tenis, în defavoarea unui trai liniștit și confortabil, fără grijile și rigurozitatea pregătirii și a turneelor, așa cum alte sportive au ales, trecând prin diverse probleme, care le-au pus capăt carierelor. Nu e și cazul Simonei, a cărei răbdare pe drumul revenirii la un tenis cât mai bun e fără margini. După Miami Open, turneul la care, în martie 2024, a bifat prima sa prezență pe teren după suspendare, constănțeanca de 32 de ani s-a confruntat cu inerente probleme medicale, care au împiedicat-o să fie prezentă cu echipa României la confruntarea din Billie Jean King Cup împotriva  Ucrainei, dar și la turneele de la Oeiras (Portugalia) și Madrid (Spania), la care primise wild-card-uri. Simona a așteptat, răbdătoare, nerenunțând, și și-a angajat un nou antrenor, semn că intențiile sale privind viitorul sunt cât se poate de serioase.
 
Se bucură de tenis
 
Nici faptul că la Roland Garros (turneul ei favorit, pe care l-a și câștigat) nu a primit wild-card, iar la Jocurile Olimpice de la Paris e greu să i se acorde o invitație de participare nu o descurajează pe Simona, care își urmează drumul. Acela de a se bucura de tenis, în primul rând. Iar un nou prilej i s-a oferit la Trophée Clarins, un turneu mai mic, de categorie WTA 125, care se desfășoară în perioada 13-19 mai, la Paris (primul pe zgură al Simonei după revenirea în circuit), cu premii de 115.000 de euro.

Modestie, ambiție și putere de muncă
 
Deși a fost prima în clasamentul mondial, atingând piscul performanței, iar acum este ieșită din top 1.000, nu mai deține momentan o poziție de primă mărime în tenis și îi e foarte greu să mai atingă performanțele din trecut, Simona nu renunță, cu modestia, ambiția și puterea de muncă ce o caracterizează. E motivată în continuare. Dragostea sa pentru tenis e prea mare pentru a fi înfrântă de ceva.  

PS: Am scris acest text (care și-a tras seva din puterea de sportivă a Simonei) înaintea debutului acesteia la Trophée Clarins, de miercuri, 15 mai 2024. Un nou turneu așteptat cu nerăbdare de sportiva constănțeană, după perioada dificilă pe care a traversat-o în ultimul timp. Din păcate, Simona a fost nevoită să abandoneze de la primul meci, din pricina acelorași probleme medicale. Vântul îi bate astfel din nou în față. Un alt moment greu, care o încearcă iarăși pe Simona.  
  
Citește și:

Simona Halep a revenit în țară de la Miami
„Sunt bucuroasă că, din această carieră, am câștigat un om foarte valoros“

 
Editorial
Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii