Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:55 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial! Suntem stresați sau ne stresăm?

ro

10 Sep, 2022 00:00 1464 Marime text
 
Pare puțin cam ciudat la prima vedere, însă sunt persoane care folosesc stresul ca sursă de mândrie.
 
Tot mai des auzite aceste „ sunt stresat“ și „sunt sub stres" sunt clișee astăzi în societate chiar mai des decât „am multe de făcut". Încercăm permanent să facem din ce în ce mai mult, provocându-ne, evident, mai mult stres. Suntem constrânși deoarece nu putem spune „Nu"
 
Și iată răspunsul la întrebarea suntem stresați sau ne stresăm?
 
Ce trebuie să faci ca să schimbi răspunsul la această întrebare? E simplu.  Încetează să-i oferi stresului putere. Nu-l mai folosi ca pe un motiv de laudă.Dar, folosește lipsa stresului ca o oportunitate să te ridici, să fii diferit. Însă din păcate încă nu conștientizăm gravitatea stresului din viețile noastre.
 
Credem că suntem „doar” stresați, însă stresul e mai mult de atât: ne afectează întreaga viață, de la starea de bine și până la sănătatea fizică a organismului nostru. Stresul apare atunci când nu suntem capabili să gestionăm o situaţie, timpul ne presează şi nu mai ştim cum să-i facem faţă.
 
Motivele pentru care oamenii se stresează variază, de exemplu mutarea într-o locuință nouă, pierderea cuiva drag, un loc de muncă nou, îngrijorarea cu privire la un termen limită. Toate aceste situații ne pot afecta în diferite moduri.
 
Fiecare reacţionează diferit în faţa stresului.
 
 Dacă pentru unii puţin stres este chiar factorul motivant şi îi ajută în luarea unor decizii sau în sarcinile zilnice, pentru alţii reprezintă un coşmar, o stare de anxietate, o stare de incompetenţă.
  
Dar..soluția stă la noi. Noi suntem cei care filtrăm evenimentele prin care trecem. Tot noi suntem cei care știm pe ce trebuie să punem atenția și căror aspecte din viața noastră trebuie să le oferim putere.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii