Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:05 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial TikTok interzis? S-au rezolvat problemele țării

ro

04 Mar, 2023 00:00 1601 Marime text
  • Securitatea cibernetică sau cum să fim atenți să nu dăm click pe prostii în online este aproape inexistentă în România
 
Tap, tap și share! TikTok a devenit o aplicație utilizată intens, în mod special de tineri, dar din ce în ce mai mult și de persoane mai experimentate în ale vieții.
 
Astfel, multe instituții publice au ajuns să aibă, inclusiv, pagini oficiale de TikTok, unde postează diverse filmulețe amuzante cu angajați, diverse scenete etc. Însă, recent, se vehiculează situația ca aplicația să fie interzisă în diverse instituții, inclusiv pe telefoanele personale ale angajaților. Motivul ar fi legat de securitate, pentru că s-ar putea sparge cu ușurință de hackeri.
 
Însă, consider că problemele de securitate nu sunt rezolvate nici măcar în prezent în instituții. Mai țineți minte când s-a spart recent pagina de Facebook a unui minister? Câte ore a durat până a fost recuperată pagina? Sau cum diverse instituții au site-urile picate și mici atacuri cibernetice pentru că un angajat dă click pe linkul de pe Instagram prin care a câștigat un telefon marca iPhone de la o domnișoară din Indonezia. Lista poate continua la nesfărșit, desigur, însă problema de securitate cibernetică nu este deloc dezbătută îndeajuns.
 
Iar colac peste pupăză, dacă ne aducem aminte și de faptul că la o ședință unde era coordonator de eveniment Ministerul Digitalizării, pe conferința Zoom erau afișate imagini dintr-un film pentru adulți, într-o sală plină de oameni cu intenții serioase. Este de râsu’-plânsu’.
 
En fin, ideea de bază este că în România, populația are nevoie, mai degrabă, de o educație de securitate cibernetică, nu de aplicații de filmulețe scurte amuzante interzisă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii