Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:25 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Un nebun aruncă o piatră și zece înțelepți nu o pot scoate!

ro

28 Jul, 2024 17:00 201 Marime text
  • Este un proverb vechi care mi se pare potrivit în noua telenovela urbană generată de aruncarea pe piață a unui proiect de actualizare a PUZ Mamaia aprobat prin HCL nr. 121/2013
  • Elaboratorul propune renunțarea la bătrâna Telegondolă și introducerea unui sistem de transport în comun de tip tramvai, light rail, tren modern, care să asigure mobilitatea turistică între municipiul Constanta şi oraşul Năvodari, amplasat pe Bulevardul Mamaia
  • Propunerea a fost respinsă atât de patrononatele din turism cât și de acționarul majoritar al societății vizate
  • E de neînțeles cum municipiul Constanța care în ultimii trei ani a încasat dividende de aproape 2 milioane de lei de la o societate cu activitate sezonieră, lansează în consultare publică un document - pe care probabil nu l-a citit nimeni cu maximă atenție - care-i propune printre altele să renunțe la venituri consistente
  •  Ca idee, doar în anul 2023, UAT municipiul Constanța a încasat dividende de 794.055,88 lei

 




Este un proverb vechi care mi se pare potrivit în noua telenovela urbană generată de aruncarea pe piață a unui proiect de actualizare a PUZ Mamaia aprobat prin HCL nr. 121/2013.

Elaboratorul acestei documentații (nr. vezi secțiunea „documete” este KLX Studio SRL din București la comanda Primăriei Constanța.
Actualizarea vizează 208 hectare de teren cuprins între Bulevardul Mamaia și bulevardul Aurel Vlaicu, plaja Mamaia și lacul Siutghiol care aparțin unoer persoanelor fizice, juridice, dar și domeniului public și privat al municipiului Constanța.

La o primă vedere, PUZ-ul urmărește restructurarea intraurbană, reconsiderarea funcțională a unor terenurilor virane subutilizate, pentru revitalizarea stațiunii Mamaia.

Documentul pune accent pe ideea de oraș verde dar și pe optimizarea sistemului de trasee, reconsiderarea traseelor pietonale și velo.
Elaboratorul propune renunțarea la bătrâna Telegondolă și introducerea unui sistem de transport în comun de tip tramvai, light rail, tren modern, care să asigure mobilitatea turistică între municipiul Constanta şi oraşul Năvodari, amplasat pe Bulevardul Mamaia.

Vestea bună este că acest document care a stârnit discuții atât printre patronatele din turism dar și rândul publicului s-a aflat în consultare publică, timp suficient pentru persoanele interasate, inclusiv companiile direct vizate de modificările propuse să acționeze în sensul depunerii unor adrese în termenul legal de consultare publică.

Au făcut acest lucru atât cei de la Telegondola-Mamaia SRL, dar și acționarul majoritar al Telegondolei, adică Mamaia SA.

Nu se știe ce poziție oficială va adopta acționarul minoritar de la Telegondolă - UAT Municipiul Constanța, însă în cadrul întâlnirii cu patronatele care activează în zona de turism, unde consilierul primarului Chițac a fost prezent s-au pus pe masă toate părerile critice din perspectiva noului PUZ al stațiunii Mamaia.

De altfel prin materialul redactat în comun, patronatele au cerut chiar prelungirea traseului Telegondolei Mamaia, cu începere de la Mall, trecere peste Lac și Sat Vacanță și continuare până la zona Butoaie.

Încă o dată, e de neînțeles cum municipiul Constanța care în ultimii trei ani a încasat dividende de aproape 2 milioane de lei de la o societate cu activitate sezonieră, trecută și printr-o pandemie, lansează în consultare publică un document - pe care probabil nu l-a citit nimeni cu maximă atenție - care-i propune printre altele să renunțe la venituri consistente, ca dividende, deci la bani de care are nevoie bugetul local!
   
Ca idee, doar în anul 2023, Telegondola-Mamaia SRL a declarat o cifră de afaceri de 4.426.675 lei, un profit de 1.746.846 lei și 19 salariați.
Valoarea dividentelor totale au fost de 1.707.279,88 lei, din care societății Mamaia SA i-a fost repartizată suma de 913.224 lei iar UAT municipiul Constanța a încasat 794.055,88 lei.


 
PRECIZĂRI:

 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.



Citește și:


Patronatele din Constanța - Mamaia propun prelungirea traseului telegondolei din Mamaia
 
Monitorul Oficial Cum a fost repartizat profitul net înregistrat de Telegondola - Mamaia SRL în anul 2023?

Decizii AGA Asociatul minoritar, municipiul Constanța a încasat în ultimii ani dividende de aproape 2 milioane de lei de la Telegondola-Mamaia SRL
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii