Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
09:44 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Uzun de la ABADL stă la umbra aerului condiţionat şi se face că nu observă dispreţul administratorilor de plajă?!

ro

20 Jun, 2019 00:00 3729 Marime text
Sesizările constănţenilor şi ale turiştilor din ultima săptămână privind exploatarea abuzivă a plajelor de pe litoral par să-l deranjeze pe directorul ABADL, Hristu Uzun. Sătul de numărul mare de reclamaţii îndreptăţite venite din partea celor care nu se pot bucura de o baie de soare, Uzun spune că şi-ar fi trimis inspectorii pe teren, la prima oră a dimineţii, să verifice dacă administratorii de plajă încalcă prevederile legale.
 
În timp ce pe reţelele de socializare curgeau cu duiumul imagini cu şezlongurile proptite până în buza mării, directorul de la ABADL habar nu avea dacă a fost aplicată măcar o sancţiune administratorilor de plaje. Într-un târziu, a promis că va transmite o informare, după ce se vor întoarce inspectorii din teren.
Enervat de reacţiile oamenilor, Uzun preferă să stea în birou, la aer condiţionat, şi se declară absolut convins că plajele închiriate sunt în regulă, că nu sunt sectoare de plajă împrejmuite care împiedică accesul cetăţenilor dintr-un subsector în altul.
 
În tot acest timp, constănţenii se declară scârbiţi să mai meargă la plajele oraşului şi optează pentru o baie în mare noaptea la lumina lunii.
De ce? Pentru că mersul la plajă s-a transformat într-o afacere mizerabilă. Pe scurt, dacă nu dispui de 100 de lei pe zi pentru parcare şi şezlonguri, rămâi acasă ca prostu’ într-o zi însorită de weekend. Pe plaja noastră, în oraşul nostru? Pentru că cei de la ABADL nu au cum să meargă să îi amendeze, căci asta ar însemna fie să dea „comisioanele” înapoi, fie să constate că plajele au fost subînchiriate cu contract de management.
 
Chiar dacă subiectul s-a transformat într-un cartof fierbinte care s-a rostogolit în doar câteva zile până la ministerele Apelor şi Pădurilor şi la Turism, trebuie să rămânem corecţi. Mai sunt şi administratori de plaje, extrem de puţini, care au lăsat liberă o fâşie de nisip de cinci metri, aşa cum le cere legea şi cum este prevăzut în contractul de închiriere a plajelor.
 
Problema este că, în cazul nerespectării acestei demarcaţii, echipajele salvamarilor nu pot interveni în cazul unor urgenţe. Într-o lume normală, oamenii ar trebui să poată să alerge dacă vor, să stea pe şezlong, pe prosop, sau direct pe plajă. Într-o lume normală, Hristu Uzun de la Apele Române ar trebui demis dacă nu face public de urgenţă ce măsuri a luat împotriva acestor administratori de plajă.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii