Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:25 16 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fragmentele de drone rusești de pe teritoriul românesc, ro-alertul și candidatul ideal la prezidențiale!

ro

08 Sep, 2024 17:00 2673 Marime text

 
  • Forțele ruse au reluat seria de atacuri cu drone asupra unor obiective civile și de infrastructură portuară din Ucraina, în dimineața zilei de 8 septembrie, în proximitatea frontierei cu România
  • După reacția oficială a Ministerului, singurul autorizat să opereze aceste date, catalogate de alte autorități drept informații clasificate, aproape instant au început să curgă în mediul online și mesajele prezidențiabililor raportate la incidentul de duminică dimineață!
  • Și uite cum, mesajul Ro-alert le-a trezit dis de dimineață simțurile și-au uitat pentru zi de pensii, sinecuri, case ieftine și alte baliverne care prind în democrația mimat funcțională în care ne regăsim
  • Indiferent de ceea ce credem noi că ar trebui să primeze la un prezidențiabil, competiția de anul acesta va fi conturată și controlată de teme care exced situația internă, tradițiile, bunăstarea sau nevoile cetățeanului
  • Pentru că totul se va rezuma la un singur aspect. Viitorul preşedinte trebuie să fie pregătit pentru orice, nu doar să condamne din vorbe acte iresponsabile și potențial periculoase


Forțele ruse au reluat seria de atacuri cu drone asupra unor obiective civile și de infrastructură portuară din Ucraina, în dimineața zilei de 8 septembrie, în proximitatea frontierei cu România.
 
Centrul Național Militar de Comandă a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din județele Tulcea și Constanța, fiind transmise mesaje RO-Alert.

Câteva ore mai târziu, MApN a indicat probabilitatea existenței unei zone de impact pe teritoriul național, într-o arie nelocuită, în proximitatea localității Periprava și a anunțat totodată că se desfășoară cercetări în zonă.
 
După reacția oficială a Ministerului, singurul autorizat să opereze aceste date, catalogate de alte autorități drept informații clasificate, aproape instant au început să curgă în mediul online și mesajele prezidențiabililor raportate la incidentul de duminică dimineață!
Și uite cum, mesajul Ro-alert le-a trezit dis de dimineață simțurile și-au uitat pentru zi de pensii, sinecuri, case ieftine și alte baliverne care prind în democrația mimat funcțională în care ne regăsim.
 
Mai mult sau mai puțin pregătiți în domeniul militar, mai toți prezidențiabilii relevanți au condamnat ferm atacurile executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene, nejustificate și în gravă contradicție cu normele de drept internațional.
Relaxat, „ostașul” Nicolae Ciucă și-a lansat cartea „În slujba țării” într-o emisiune mai degrabă culinară, pe muzică lăutărilor.


Indiferent ce calități ne-am dori fiecare de la viitorul președinte, trebuie să plecăm de la un adevăr dureros: competența a fost abandonată de clasa politică!

Și uite așa, am ajuns să mă întreb, oare pentru a câta orară, ce va conta pentru cei mulți în alegerea viitorul președinte?

Profilul care generează respect, încredere, spirit de sacrificiu plus ceva abilități de comunicare? Să știe să răsucească făcălețul în mămăligă? Să nu fie doar o clonă politică? Să fie cu adevărat lider sau emanația unor ierarhii de partid, care știm și noi cum se formează? Să facă parte din sistemul cu un efect extraordinar de reproducere? Să fie om politic sau un independent? Să fie un bărbat, o femeie sau nonbinar? Să aibă cunoștințe militare sau măcar stagiul militar obligatoriu satisfăcut? Să fie religios sau doar credincios ca mulți dintre noi? Să fie curajos și demn sau să-și joacă rolul și să ne vândă povestea, pentru că în definitiv nimeni nu e perfect? Și ar mai încăpea mulți de să… dar oricum nu sunt relevanți.
 
Indiferent de ceea ce credem noi că ar trebui să primeze la un prezidențiabil, competiția de anul acesta va fi conturată și controlată de teme care exced situația internă, tradițiile, bunăstarea sau nevoile cetățeanului.

Pentru că totul se va rezuma la un singur aspect. Viitorul preşedinte trebuie să fie pregătit pentru orice, nu doar să condamne din vorbe acte iresponsabile și potențial periculoase.



PRECIZĂRI:

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Citește și:

Oficial de la MApN despre atacul din noaptea trecută în care populația din județele Constanța și Tulcea a fost alertată
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii