Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:05 27 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai multe achitări decât condamnări Dosarul „Portul" va avea acelaşi sfârşit precum cel al lui Beinur ?

ro

01 Oct, 2012 01:00 3310 Marime text

Ionut-Zagoneanu.jpgVineri, magistraţii Curţii de Apel din Bucureşti au închis dosarul în care Beinur Nuredin, din Mangalia, a fost trimis în judecată pentru şantaj. După cum arătam şi în ediţiile trecute, judecătorii din capitală au dispus mai multe achitări în cauză decât condamnări, iar aceste decizii nu au cum să fie în favoarea celor care au instrumentat cauza, respectiv procurori ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României - Secţia de urmărire penală şi criminalistică.

Potrivit unor voci, judecata lui Beinur Nuredin, dar şi a celorlalţi inculpaţi din dosar, putea fi făcută de o instanţă inferioară Curţii de Apel Bucureşti. Mai mult decât atât, pedeapsa aplicată lui Beinur (un an de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice) poate reprezenta, în ochii unora, praf în ochi. Pentru moment să lăsam deoparte achitările şi condamnările cu suspendare. Majoritatea celor judecaţi în această cauză a stat luni bune în arest. Pentru ce? Pentru a fi achitaţi?

Sunt curios, dacă cei achitaţi sau condamnaţi cu suspendare se vor întoarce împotriva procurorilor, aceştia din urmă ar putea fi traşi la răspundere pentru ceva? Alături de acest dosar, pe prima pagină a ziarelor a fost şi încă mai este cauza denumită generic „Portul", unde sunt judecaţi aproape 40 de persoane. După cum am mai precizat, în acest dosar apare printre inculpaţi Mircea Banias, senator PC, Laurenţiu Mironescu, fostul secretar general al MAI, Sunai Cadîr, fostul şef al Direcţiei Regionale Vamale etc. Momentan, „Portul" este judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Ce şanse sunt ca şi acest dosar să aibă finalitatea primului menţionat? Cine va plăti inculpaţilor menţinuţi în arest daunele pricinuite de implicarea în proces? Cine le va şterge inculpaţilor onoarea pătată?

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tomass 17 Oct, 2013 15:30 Daca cei 40 de inculpati s-au gindit la onoare trebuia sa nu bage bina in banul statului.Acest grup sa gindit doar la foloase ,niciodata la onoare.