Editorial Matematică de gen - ecuație incompatibilă
Editorial: Matematică de gen - ecuație incompatibilă
04 Sep, 2015 00:00
ZIUA de Constanta
1937
Marime text
Hai să fim serioşi! De acord, din punct de vedere fizic suntem constituiţi diferit. Care ar mai fi fost atunci famercul? Ne naştem nevinovaţi şi egali, diferenţierea între sexe o face modul în care suntem percepuţi, mai târziu, de societatea care ne obligă la fixarea unor standarde inegale. Ne diferenţiază educaţia, modul în care fetele sunt crescute în idea că „nu pot exista prin ele însele, că bărbatul este mai inteligent“. Bărbaţii au fost, se pare, primii preocupați să dovedească faptul că al femeii creier este mai mic decât al bărbaţilor, dar cum rămâne rezultatul dacă e să raportăm la greutatea totală a corpului? Dacă greutatea și dimensiunea contează în acest sens, e ca și cum am spune că, elefantul ori cașalotul au creierul mai greu decât al bărbaţilor și deci mai multă inteligență.
Inteligenţa nu ţine de sex, indiferent de diferenţele structurale dintre cele două sexe, performanta intelectuală se obţine numai printr-un permanent exerciţiu al creierului, la care, să admitem, ambele sexe au acces. Numai că, prin prisma educaţiei şi a îndoctrinării la care au fost supuse de mici, femeile pierd timp şi energie pentru că rezolva chestiuni mărunte care le îndepărtează de la performanţă. Apropo, v-ați uitat de curiozitate peste manualele școlare ale elevilor din ciclul primar? Ar trebui. Pare că discriminarea de gen e o nouă materie predată.
Nu, nu fac parte din mişcare feministă şi nu pretind că femeile ar fi superioare sau inferioare bărbaţilor. Nu pot fi nici măcar egale cu aceştia. Pur şi simplu nu încape comparaţie între cele două sexe. E ca şi cum ai încerca să aduni mere cu pere. Mai bine ar fi acceptăm ca 2+4 este egal și cu 1+5.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii