Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:23 06 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul tarotului pentru parlamentarele de la Constanța Decepții, vindecare, bârfă, rebeliune, ruinare, vitalitate și noi începuturi!

ro

06 Oct, 2024 17:00 193 Marime text


INTRO:

Mai sunt câteva zile până când partidele trebuie să depună la Biroul Electoral Central lista candidaților pentru alegerile parlamentare.

Ca atare e mare agitație prin unele filiale iar lideri care au pierdut alegerile, unii chiar cu repetiție vor acum să intre în Parlament nu singuri ci la braț cu preferații lor, pe principiul cine se salvează singur bine, cine nu va fi ajutat sau impus. Și așa e cam peste tot.

Până la vot, m-am gândit să mă uit puțin în tarot. Și pentru că timpul costă am etalat doar cărți din arcana majoră, legate de lecțiile de viață care trebuie învățate de persoana pentru care se realizează citirea și spadele care sunt acea categorie de cărți de tarot din Arcana Minoră care sunt etalate pentru lideri prin prisma semnificației lor care vorbește despre curaj, autoritate sau ambiție.

Ce-a ieșit vă las mai jos…
 
Roata Norocului nu-i pentru oricine!
 
 
Mai nou AUR-urul joacă tarotul misterului. În 2020 au zburat pe sub radar și s-au clasat pe locul 4 în Constanța, după ce au reușit să obțină 2 mandate de deputat și alte două de senator.

Astăzi, toți de pe listă speră să tragă „magicianul”, dar în realitate se simt precum „eremitul”. Cu siguranță unii vor rămâne fără coledzi, după cum arată regina de spade care este o figură rece, cineva care și-a pus o armură, dar de asemenea poate simboliza „divorț”, amărăciune, etc.
În PSD Constanța a devenit cumva obișnuiță ca tot felul de surprize să fie păstrate pentru ultima zi.

Toată lumea așteaptă finalizarea listelor pentru alegerile parlamentare, mai ales cei care care datorează totul politicii și care riscă să rămână șomeri. 
Apropo de tarot, pe la PSD se împarte în plicuri „spânzuratul, dar și pajul de spade care semnifică bârfa, curiozitate, rebeliune, examene, studiu, imaturitate sau nevoia de a evolua.

Deși pe național par că sunt pe val, PSD Constanța nu cred că va reuși să treacă de 30%. Aș miza chiar pe un 27%, dar asta ar însemna să le rezerv „Turnul”. Nu chiar tuturor, însă pentru unii e posibil să se potrivească „Soarele” - o carte care vorbește despre vitalitate, căldură și despre pozitivitate sau „Echilibru”, care simbolizează capacitatea de a evita conflictele cu foarte mult tact.

Sper ca memoria să nu-mi joace feste, însă îmi amintesc că în urmă cu patru ani, pe municipiu, PSD reușea abia al treilea rezultat, un 22 și ceva și doar poziția a doua pe județ, după PNL.

Învingătorii din 2020 de pe municipiu, USR-PLUS aproape că nu mai există și sper că și-au pus la ierbar coronița în amintirea celor peste 22.500 de voturi, nu de alta dar nu cred că vor mai putea etala anul astă altceva decât eventual „Judecata” alături de nouăle de spade care se referă la nopți nedormite, insomnii, anxietate, mediu stresant, și experiențe care te fac să te întrebi despre propria persoană
 
PNL câștiga parlamentarele în 2020!
 
Ho, că zic și de PNL că n-am uitat, Doamne fereste!

Au avut acum 4 ani parcă 26,0% pe municipiu, dar în final au câștigat județul și au scos un mandat de senator și patru de deputați.

Bănuiesc că și-au propus să repete povestea, însă tarotul le-a dedicat șasele de spade care semnifică mișcarea înspre lucruri sau persoane mai bune, vindecare, lăsarea unui trecut tumultos în urmă, îndrumare spirituală sau călătorie iar din arcanele majore „Luna”, care prespune și renunțarea la frici și la reprimarea emoțiilor, dar și iluziile și anxietățile persoanei pentru care se face citirea în cărțile de tarot.

Preconizez o analiză serioasă a implicării membrilor filialei în campania electorală așa că să mai trag o carte. a ieșit „Împăratul”, care simbolizează ideea de autoritate, structură și figură paternă, dar are și semnificația unui conflict cu o persoană de sex masculin, lipsa controlului sau regresul în anumite aspecte ale vieții.

PMP nu mai există de sine stătător fiind acum într-o Alianță a Forțelor de Dreapta liberal-conservatoare alături de Forța Dreptei, Alternativa Dreaptă și Partidul Naţional Ţărănesc Maniu-Mihalache.

În 2020, PMP nu au făcut pragul, au avut până în 9.000 de voturi atât la Camera cât și la Senat.  La localele de anul astă, au jucat în ADU împreună cu USR și au loc puțin, foarte puțin 12% și ceva.

Până să întreb tarotul, eu nu cred că la parlamentare, Alianța Forțelor de Dreapta liberal-conservatoare va reuși să obțină mai mult de un mandat de deputat. Și uite cum cartea îmi confirmă pentru că „Lumea”, cea din urmă carte din Arcanele Majore, anunță călătorii sau ducerea la bun sfârșit a unei misiuni pentru persoana pentru care se citesc cărțile de tarot.

În același timp vorbim despre o carte ce simbolizează încheierea sau sfârșitul unei experiențe. La care mai adăugăm și un zece de spade care semnifică încheierea unui ciclu, ruinare, dar și faptul că ceea ce a fost mai rău, a trecut.

Tot acum ar fi bine să rememorez că și partidul Pro-România a ratat intrarea în Parlament în 2020 iar cea mai rămas din el la Constanța s-a convertit la liberalism. Acum nu se face să mai trag și pentru ei o carte, nu de alta dar cărțile cel puțin pentru Răzvan Filipescu par să fie deja făcute. 

Am mai tras totuși două cărți și pentru minorități doar pentru a avea cumva tabloul complet, că doar au locurile rezervate în grupul parlamentar de când a reinventat Hrebenciuc politica românească.

Pentru UDTR am tras patru de spade care semnifică nevoia de odihnă înainte ca universul să te facă să te odihnești, o pauză strict necesară, odihnă, recuperare, vacanță, solitudine sau pace temporară și „Faetonul” care în linii mari, transmite ideea controlului asupra unor situații specifice.

UDTTMR a fost asociată cu „Dreptatea”, o carte de tarot care atunci când este în poziție firească transmite mesajul justiției, a ieșirii adevărului la suprafață iar din suita spadelor, s-a ales cinci de spade se referă la mândrie, suspiciune, gelozie sau un om nerecunoscător în cercul de apropiați.

La final am mai tras o carte și pentru noi, constănțenii. Una dintre cele mai bune din tarot, pentru că „Nebunul” are semnificația unor noi începuturi, dar atenție, în anumite combinații de cărți poate însemna și asumare a unor riscuri nepotrivite.
 
M-am jucat puțin cu cărțile de tarot, spre amuzamentul meu și sper și al dumneavoastră.

Dacă rezultatul de la urne se va brodi cu semnificația cărților etalate și interpretarea lor, tine doar de intuiție și pe baza informațiilor despre cei cărora le-am făcut citirea.

Adevărata conexiunea între ei și dumneavoastră se va face însă în cabina de vot, unde vă chem pe 1 decembrie să vă etalați puterea.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

#alegeriparlamentare2020 Ei sunt viitorii deputați și senatori. Cum s-a votat în municipiile și orașele din județul Constanța?
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii