Nu deranjati patronii!
Nu deranjati patronii!
29 Jul, 2002 00:00
ZIUA de Constanta
824
Marime text
Inspectorii OJPC au fost amenintati zilele trecute in port, atunci cand mersesera sa faca un control. "Ghinionul" inspectorilor a fost ca au dat peste niste "smecheri" care s-au grabit sa le arate ca se pun cu cine nu trebuie. A urmat apoi o serie de amenintari si intimidari de genul: mai vorbim, mai discutam, vedem noi cine e mai tare. Se vor fi dat telefoane in mod ostentativ pe la cine stie ce consilieri reali sau fictivi, se vor fi chemat soferii cu Mercedesul si Jaguarul decapotabil, pentru ca sa priceapa "intrusii" care sunt raporturile de forte. Atunci cand au vazut ca inspectorii nu cedeaza, baietii isteti au trecut la amenintari mult mai subtile, de genul: mergem la Procuratura si va reclamam ca ne-ati cerut mita. Anuntat telefonic, inspectorul sef al OJPC, Eugen Voineagu, a ajuns la fata locului pentru a rezolva conflictul. La plecare, baietii au facut o plimbare "de control" in spatele masinii in care se afla Eugen Voineagu, pana la gara. Intr-o discutie in care l-am rugat sa ne relateze exact ce s-a intamplat, inspectorul-sef al OJPC ne-a spus ca nu a fost amenintat personal, iar faptul ca au fost urmariti cu masina este doar o incercare de intimidare, lasand sa se inteleaga ca nu s-a intamplat altceva mai grav. Dar noi stim ca Eugen Voineagu este un tip foarte echilibrat, care stie sa evite conflictele inutile... Actiunile repetate ale Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor si ale Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului probabil ca i-au cam speriat pe cei care pretind ca ofera servicii pe litoral, dar in realitate se chinuiesc sa stranga cat mai mult pana la sfarsitul sezonului. Desi, personal, nu cred ca se vor grabi prea multi sa ia masuri pentru igienizarea activitatii pe care o desfasoara. Adica de ce sa dea patronul bani ca sa isi mai cumpere doua frigidere, doar pentru ca inspectorii OJPC ii spun ca nu au voie sa pastreze carnea in acelasi loc cu oua, branza, legume si mucuri de tigari? Sau de ce sa arunce carnea stricata, cand o poate servi clientului, ca doar nu s-o prinde? Si daca se prinde, poti sa il dai afara, iar daca iti trimite pe cap OJPC-ul scoti si tu telefonul din buzunar ca sa ii anunti, chipurile, pe cei care acolo, sus, te protejeaza ca este momentul sa intervina. Sau faci precum patronul unui restaurant din Neptun. Atunci cand s-a trezit cu o armata de inspectori si ziaristi la usa, s-a grabit sa se amestece in multime si a urmarit de peste drum desfasurarea evenimentelor. Cat despre angajatii lui, acestia il scuzau pe seful, spunand ca este plecat la Bucuresti. Distanta intre Bucuresti si Neptun s-a scurtat brusc, caci patronul, un baiat brunet, imbracat cu un maiou, cu lanturi grase la gat si telefon de ultima generatie in mana, a aparut subit, cu un aer nevinovat. Cam asa sta treaba. Un lucru bun e insa faptul ca oamenii au priceput ca pot avea incredere in organismele de control si chiar trebuie sa faca reclamatie cand ceva nu este in regula.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii