Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:16 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Până la Guvern... ne mănâncă „sfinţii"

ro

10 Nov, 2010 02:28 1765 Marime text
anamaria-funda.jpgAsistăm, de o bună perioadă încoace, la ceea ce se numeşte, în termeni populari, un bambilici. Numai că, de această dată, jocul nu mai este, de departe, unul inofensiv al copiilor din faţa blocului. Ala-bala-portocala cu... cetăţenii oraşului, „aruncaţi" dintr-o parte într-alta... ba după pachete, ba de la un ghişeu la altul în City Park Mall... o fi reţeta succesului electoral?

De câteva săptămâni bune, cuvântul care ar răsari în mintea oricărui român atunci când se gândeşte la Constanţa este... „coada". Nu Cazino-ul, nici faleza, nici Casa cu Lei... Nu ai stat o dată la coadă, nu eşti om - pare a fi noul motto al oraşului de la malul mării. Şi asta, pentru că, deloc surprinzător, într-o concordanţă perfectă cu linia editorială impusă obsesiv, toate televiziunile centrale au luat foc! Posturile de ştiri însele se aliniază la coadă pentru a prinde cele mai bune imagini ale sărăciei, ale disperării şi ale umilinţei. Un adevărat maraton în a scoate cu cleştele din gurile oamenilor o vocală... o înjurătură... un concurs pentru cine suprinde cea mai dramatică lacrimă! Doar Guvernul e neputincios, crud şi malefic, starea naţiunii se oglindeşte în acţiunile sale... Concluzia? Să-l dăm jos pe Boc! Premierul venit din Infern, Balaurul cu 7 capete, cel care ne obligă la sărăcie, cel care ne-a tăiat salariile, cel din cauza căruia stăm, până la urmă, la coadă!

Pentru televiziunile centrale, pentru operatorii avizi de celebritate, am un pont! Pot încropi un documentar despre cum se stă la rând la Constanţa, îl pot duce la Discovery, pot deveni celebri cu filmul lor! Deşi există riscul ca băieţii deştepţi din Anglia să le trimită înapoi „descoperirea". Cu puţină aroganţă în discurs, vor fi înştiinţaţi că nu au filmat nicio noutătate şi că cetăţenii oraşului Constanţa stau la rând la pachetele lui Mazăre de mai mulţi ani... Ce mai contează o coadă în plus?

Personal, voi spune că are importanţă, mai ales dacă dă bine la cameră! Dacă mă întrebaţi pe mine, asta e şi miza îmbulzelii, de-asta „ne place" să ţinem oamenii la rând... totul se reduce la cadrele spectaculoase filmate de operatorii tv.

Iniţial, am crezut că este o joacă, dar astăzi, bambiliciul a devenit macabru, mult prea repetitiv şi obsedant. M-am săturat de bâlciul autorităţilor locale care se simt îndreptăţite să taie de peste tot, doar pentru a arăta cât de nenorocit este Guvernul Boc.-„N-avem lumini de sărbători?" - „Întrebaţi-l pe Boc!"; „N-avem Operă?" -„E vina lui Boc!"; „Stau oamenii la rând?!" - „Mergeţi la Boc!"- „Păi, n-am bani de drum până la Bucureşti, că doar stau la coadă pentru 1 kilogram de biscuiţi. Dar te întreb pe tine! Arată-ne că meriţi să fii primarul Constanţei, în al treilea mandat consecutiv. Arată-ne că eşti un bun manager şi că, în ciuda lui Boc Taie Tot, oraşul poate progresa! Nu te mai încăpăţâna să arăţi contrariul! Şi nu ne mai trimite la Boc!!!!"

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • sunshie 10 Nov, 2010 13:20 chira imi plac aceste editoriale..felicitari aveti talent pentru meseria asta!!!!
  • Om bun. 10 Nov, 2010 11:19 Aveti grija,sa nu va trimita in "alta parte"....Guvernul Boc este sursa raului care urmareste pas cu pas...iar raul,nu este altceva sau altcineva decat PDL-ul...