Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:14 07 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Pare că nu ne mai tolerăm!

ro

20 Aug, 2022 00:00 1613 Marime text

Se pare că în zilele lui 2022 lupta pentru supraviețuire e din ce în ce mai intensă.
 

Ritmul de viață, stresul și mulți alți factori ne-au slăbit gradul de toleranță. Suntem din ce în ce mai supărați, mai indispuși, mai frustrați și mai în război cu noi înșine și cu tot ceea ce ne înconjoară.  
 

Toleranţa este o virtute morală care ajută la evitarea conflictelor din viaţa de zi cu zi. Pentru o persoană care nu este tolerantă, este dificil să se raporteze la ceilalţi.. Toleranţa se bazează pe respectul faţă de celălalt. Pe care din păcate, din ce în ce mai mulți dintre noi, l-am cam peirdut.
 

Te duci la bancă și nu ești abordat imediat de către funcționar, te frustrezi. Ești în trafic și e aglomerat, te frustrezi. Vecinul tău și-a luat o mașină nouă, din nou, aceiași atitudine, de frustrare. Așa cum spunea Ilie Moromete, timpul nu mai are răbdare cu oamenii. Ne-am pierdut toleranța și empatia.
 

Și această pierdere, duce la conflicte, cu sine și cu oamenii din jur.  O persoană tolerantă poate accepta opinii sau comportamente diferite de cele stabilite de mediul său social sau de principiile sale morale. Acest tip de toleranţă se numeşte „toleranţă socială”.
 


Este important să fim toleranţi, deoarece astfel vom putea ocupa multe poziţii din societate, fie ca muncitori, vecini, voluntari, membri ai unui club, etc.

Toleranţa trebuie practicată în toate domeniile din care facem parte. Se crede că trebuie să fim toleranţi doar la ceea ce ne enervează. Nimic mai fals! Trebuie să acceptăm absolut totul de la alţi oameni, atâta timp cât nu ne provoacă niciun rău.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii