Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe cine susţine Chiru la municipiu?

ro

25 Oct, 2011 01:00 2156 Marime text

claudia_candet.jpgLa finele săptămânii trecute, liderul de la judeţ al pedeliştilor constănţeni, Gigi Chiru, declara în cadrul unei şedinţe de organizare a alegerilor de la organizaţia municipală că încă nu poate să-şi exprime susţinerea faţă de un candidat sau altul şi că o va face la momentul potrivit.

Moment potrivit care va fi stabilit după ce se vor afla candidaţii sau după ce vor fi făcute echipele sau cărţile? Uşor de răspuns la această întrebare, mai ales că opinia publică interesată de democrat-liberali s-a obişnuit cu modul de lucru al pedeliştilor: cât mai multă mediatizare, la polul opus faţă de pesedişti, care tac şi fac. Având în vedere că în cadrul şedinţei Biroului Permanent Judeţean al PDL s-a stabilit de comun acord că structura care va organiza alegerile este Comisia de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor condusă de Mihai Petre, deşi iniţial au fost discuţii pe această temă, este cât se poate de clar care este candidatul spre care înclină liderul de la judeţ. Asta, în cazul în care actualul preşedinte al organizaţiei municipale a PDL Constanţa, Maria Stavositu, îşi va depune candidatura. Nu este exclus însă ca şi Florian Constantin - un om foarte apropiat de Gigi Chiru o bună bucată de timp după alegerile de la judeţ, însă „scos" brusc din peisaj, fără vreo explicaţie publică - să poată obţine susţinerea celor care conduc acum organizaţia judeţeană. Chiar dacă asta se vede din exterior, jocurile se pot face, aşa cum am mai văzut şi cu alte ocazii, chiar în ziua alegerilor. Luat sau nu în calcul după cum se arată la bursa zvonurilor, Constantin Chirilă ar putea fi surpriza acestor alegeri, chiar dacă era cotat ca fiind cel care ar putea aduce organizaţiei un alt suflu pe baza mai multor considerente: are experienţa a doi ani de mandat la organizaţia municipală, din 1999 până în 2001, şi nici nu a fost implicat în vreun scandal care să-i fi mânjit în vreun fel imaginea. Singurul inconvenient al lui Chirilă în această poveste a candidaturii este colaborarea politică pe care o avea (sau încă o are?) cu fostul lider de la judeţ, Mircea Banias, „dispărut" după ce a pierdut şefia filialei judeţene, dar şi după toate încurcăturile pe care le-a avut cu justiţia. Ba, mai mult, Chirilă se pare că şi-ar pregăti ieşirea din scena alegerilor... Una peste alta, cartea e la Chiru. Să fie Stavrositu sau Constantin?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gogu 25 Oct, 2011 22:33 Spaga in Apc la Blanaru Vasile e 20% orice vrei Vedeti fenomenul omului care dintr-un retard a ajuns sa strice tot ce e in Apc pentru spaga Disperat injura pe toata lumea si le spune la toti ca el e stapanul portului .
  • radu 25 Oct, 2011 18:45 este adevarat ca bosinceanu patronul de la histria are niste casete video cu diersi oamni politici din constanta si directori din ministerul turismului ex: stanescu valentin si pentru asta nu este demolat de nimeni?