Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:18 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România îşi dă demisia. Îşi strânge jucăriile şi pleacă

ro

07 Aug, 2012 01:00 1843 Marime text
ada_codau.jpgIoan Rus şi Victor Paul Dobre au demisionat, ieri, de la conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor. Au „abdicat", deci, de la conducerea celui mai important minister din filmul cu suspendarea preşedintelui, cu referendumul pentru demiterea acestuia, filmul ăla prost regizat, cu liste electorale permanente, care se vroiau refăcute retroactiv pentru un scrutin care a avut loc pe 29 iulie.

Tot ieri, Curtea Constituţională a trimis o nouă adresă către Guvern, căruia i-a solicitat listele electorale în baza cărora Guvernul Ponta a organizat şi desfăşurat referendumul. Prin noua adresă a CCR este exclusă organizarea unui mini - recensământ.

Mişto (vorba lui Irinel) ţara asta, nu-i aşa?!? Ca un balamuc, de fapt! Un circ. Un film cu proşti, despre proşti. Un 1984 reloaded. Din păcate, cu mai mulţi fraţi mai mari. Cu instituţii ale statului de drept care par că se evaporă şi judecători care dau impresia că se dezbracă de simţul răspunderii. Politicieni care pulverizează mizerii, inepţii şi cretinisme în spaţiul public şi cu noi, ceilalţi, aceia care discutăm în contradictoriu la micul dejun, la prânz, adunaţi în jurul vreunei mese, pe o terasă. Aceia care ne contrazicem cu nervii întinşi la maximum, care plutim, uneori, într-o secetă de argumente, fapt care nu pare, însă, să ne deranjeze prea mult, de vreme ce înjurăm cu acelaşi nesaţ, fără să înţelegem în profunzime ce se întâmplă, de fapt. Aceia care ne catalogăm drept „băsişti" sau „uselişti" şi care pierdem din vedere, încrâncenaţi şi îndoctrinaţi, adevărul.

Revin: mişto ţară, nu-i aşa? Mai că-ţi vine să pleci. Sigur, dacă n-ai avea aici copilul pe care vrei să-l vezi, totuşi, crescând, pe mama şi pe tata, o dragoste mică, una mediocră sau una mai mare. Îţi vine să laşi în urmă ţara asta ca un joc de Lego care se tot dărâmă şi-n care povestea ta - să presupunem că vorbim despre o piesă roz sau albastră - contează puţin spre deloc. N-ai cum să nu te întrebi: dacă n-ar fi fost dezvăluirile din „România liberă", legate de conţinutul adresei trimise de Curtea Constituţională către Guvern, adresă despre care se presupune că a fost falsificată, Rus şi Dobre şi-ar mai fi dat demisia? Dacă referendumul lui peşte n-ar fi fost organizat de USL şi pierdut pe mâna USL, miniştrii ar mai fi făcut un pas înapoi?

Ţara asta e un teatru absurd. N-ai timp să te plictiseşti. Evenimentele din ultima perioadă aduc a SF. Pe terenul de joacă se luptă oameni fără scaun la cap, în lipsă de argumente se-njură, iar în afara legii se fură. Ei între ei.

N-ai cum să laşi moştenire prezentul ăsta, nu-i aşa? E prea împuţit. Prea pute a fraudă, a impostură, a plagiat. Tot filmul ăsta cu circari retardaţi te face să plângi. În fapt, ţara asta demisionează în fiecare zi. Îşi ia jucăriile şi pleacă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii